V decembrski dobrodelni akciji so zbirali denarno pomoč za devet družin in štiri občane. / Foto: Anže Krže/Mediaspeed

Zbrali skoraj petindvajset tisoč evrov

V dobrodelni akciji V Kranju dobro v srcu mislimo so zbrali 24.507 evrov prostovoljnih prispevkov.

Kranj – V dobrodelni akciji, ki je v gorenjski prestolnici na pobudo župana Matjaža Rakovca v prazničnem decembru potekala tretje leto zapored, so zbrali 24.507 evrov prostovoljnih prispevkov, s katerimi so posamezniki in podjetja pomagali devetim družinam in štirim posameznikom v hudi socialni stiski. Te so predlagali kranjske osnovne šole, kranjska enota Centra za socialno delo Gorenjska in Društvo upokojencev Kranj. Pri večini izbranih družin hudo finančno stisko spremljajo še zdravstvene težave staršev ali otrok, kar še dodatno otežuje že tako težko situacijo, so ob zaključku dobrodelne akcije poudarili na Mestni občini Kranj.

»Nikoli ne vemo, kaj nas čaka jutri. Zagotovo pa danes vemo to, da družine, ki so del naše humanitarne akcije, v težkih časih niso same. Ponosen sem, da se že tretje leto skupaj trudimo vsaj malo prispevati k boljšemu jutri in pomagamo tistim, ki so se znašli v stiski in nas potrebujejo,« je dejal Rakovec.

Dobrodelni projekt je vodil Zavod za turizem in kulturo Kranj v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Kranj in Zvezo prijateljev mladine Slovenije, med drugim pa ga je podprl tudi nogometaš Josip Iličić. V tokratni akciji so prvič pripravili tudi dobrodelni bazar v središču Kranja, na katerem so kranjski osnovnošolci v zameno za izdelke, ki so jih izdelali v šoli, zbirali prostovoljne prispevke in zbrali nekaj manj kot petsto evrov.