Anamarija Lampič najboljša doslej

Lampičeva je na svoji četrti novoletni turneji dosegla najboljši skupni rezultat doslej.

Kranj – Minuli torek se je z vzponom na Alpe Cermis končala 16. tekaška novoletna turneja, imenovana Tour de Ski. Naša reprezentantka iz Valburge, sicer pa članica TSK Triglav Kranj, Anamarija Lampič je skupno osvojila 12. mesto, kar je še tri mesta bolje kot lani, ko je bila skupno na 15. mestu.

Pred zadnjo etapo je bila skupno celo na desetem mestu, edini cilj, ki si ga je zastavila pred vzponom na Alpe Cermis, pa je bil priti do cilja. To ji je tudi uspelo, osvojila pa je zelo solidno 32. mesto. Letos je tako s skupnim zaostankom 5:07,4 na Tour de Skiju postavila najboljši rezultat v karieri. »Počasi se pomikam naprej v skupnem seštevku. Vesela sem 12. mesta. Današnja tekma je bila izredno težka,« je po zadnji preizkušnji povedala 26-letna Anamarija Lampič.

Zadnjo etapo je sicer dobila Norvežanka Heidi Weng, skupne zmage na turneji pa se je veselila Rusinja Natalija Neprijajeva.

Nove tekme svetovnega pokala v smučarskem teku naj bi bile med 14. in 16. januarjem v Franciji, vendar so jih organizatorji odpovedali. Tako bodo zadnje tekme pred olimpijskimi igrami v Planici 22. in 23. januarja.