Tudi nogometaš Josip Iličić in prijatelji so se odločili, da pomagajo pri dobrodelni akciji V Kranju dobro v srcu mislimo. / Foto: Anže Krže / Mediaspeed.

Tudi Iličić podprl dobrodelno akcijo

Decembra je znova potekala dobrodelna akcija V Kranju dobro v srcu mislimo, da priskoči na pomoč družinam v stiski, pa se je odločil tudi slovenski nogometni reprezentant in član Atalante Josip Iličić.

Kranj – V decembru je že tretje leto zapored potekala dobrodelna akcija V Kranju dobro v srcu mislimo, ki je namenjena izbranim družinam in posameznikom, ki so se znašli v stiski. Humanitarni projekt vodi Zavod za turizem in kulturo Kranj skupaj z Društvom prijateljev mladine Kranj in Zvezo prijateljev mladine Slovenije.

V podporo družinam s težkim socialnim bremenom so k dobrodelnosti pozivali vse, ki lahko pomagajo. Odzval se je tudi slovenski nogometni reprezentant in član italijanskega prvoligaša Atalanta Josip Iličić - Jojo. Ta je na pomoč priskočil skupaj s prijatelji iz mladosti, s katerimi je odraščal na Planini v Kranju.

»Fantom, ki smo otroštvo preživeli na Ulici Lojzeta Hrovata na Planini, je bila medsebojna pomoč prijatelju in sočloveku vedno samoumevna. Čeprav je danes med našimi domovi večja razdalja, povezanost ostaja enako močna. Pomagati želimo ljudem v stiski, zato podpiramo akcijo,« je povedal 33-letni Jojo.

Dejstvo je, da se število ranljivih družin ter posameznikov v zadnjih letih ne zmanjšuje, pač pa celo narašča. Epidemija covida-19 je marsikje še dodatno otežila socialne razmere.

Družine, med katere bodo razdelili zbrane prostovoljne prispevke, so izbrali po predlogih OŠ Simona Jenka, OŠ Matije Čopa, OŠ Helene Puhar, OŠ Predoslje, OŠ Orehek, OŠ Stražišče ter CSD Gorenjska, enota Kranj, medtem ko je izbrane starostnike predlagalo Društvo upokojencev Kranj. Tokrat so pomagali devetim družinam in štirim posameznikom.