Spominsko znamenje sta odkrila kranjski podžupan Robert Nograšek in takratni poveljnik protidiverzantske čete TO Kranj Roman Nahtigal.

V spomin na tajno skladišče orožja

Na objektu nekdanjega IBI-ja v Kranju so odkrili spominsko ploščo tajnemu skladišču orožja.

Kranj – Kranjsko območno združenje veteranov vojne za Slovenijo je minulo soboto odkrilo spominsko ploščo na objektu nekdanje tovarne IBI (pri Elektronabavi) na Jelenčevi ulici v Kranju, kjer je bilo od leta 1986 do 1991 tajno skladišče orožja 112. protidiverzantske čete Občinskega štaba Teritorialne obrambe Kranj. Zanj je po besedah sekretarja območnega združenja Draga Kopača vedela le peščica zaposlenih v tedanjem IBI-ju.

»Ob tej priložnosti se zahvaljujemo Milanu Blašku, takratnemu kadrovniku, ki je bedel nad to hrambo, da je skladiščenje ostalo neodkrito vse do zadnje mobilizacije v maju leta 1991. Posebno smo bili na štabu in seveda na takratni občini veseli tudi donacije tovarne IBI pri kupovanju modernega orožja za protizračno obrambo, kar so prispevale tudi ostale tovarne v Kranju – Sava, Iskra in Planika, vsaka po en protiletalski top,« je v govoru poudaril sekretar območnega združenja Drago Kopač.