Začenja se prenova bazena v Radovljici

Župan Globočnik je z izbranim izvajalcem v četrtek podpisal pogodbo, dela se začenjajo takoj. V prvi fazi bodo obnovili garderobe, sanitarije in restavracijo ter zgradili nov pokriti učno-terapevtski bazen.

Radovljica – Radovljiški župan Ciril Globočnik je v četrtek z izbranim izvajalcem podpisal pogodbo za nadaljevanje prve faze celovite rekonstrukcije radovljiškega kopališča. Na javnem razpisu je bilo za izvedbo več kot 4,5 milijona evrov vrednega projekta kot najugodnejše izbrano podjetje VG5. Milijon evrov in pol bo za obnovo kopališča v tej fazi prispevalo ministrstvo za šport, so sporočili z radovljiške občinske uprave.

Dela obsegajo obnovo garderob, sanitarij za veliki bazen in kamp ter restavracije in izgradnjo novega pokritega učno-terapevtskega bazena. Izvajalec bo dela začel takoj, po načrtih pa bodo končana do konca leta 2023. Izvedba rekonstrukcije bo prilagojena tako, da bosta kopališče in kamp v času poletne sezone v letih 2022 in 2023 lahko obratovala. V času del bo sicer za promet zaprto obračališče pri vhodu na kopališče.

Po zaključku prve faze bo sledila druga, v kateri so načrtovane še preureditev obstoječega olimpijskega bazena v pokrit olimpijski bazen z možnostjo odpiranja strehe, ureditev vseh spremljajočih prostorov bazenov, zunanja ureditev kopališča ter postavitev zunanjega tobogana.