Mark Žabkar Marič v družbi staršev Zorana in Damjane ter Danijel Katrašnik

Tajski okusi na Bledu

Ob Blejski promenadi so v začetku septembra odprli novo restavracijo Arroi, ki je na Bled in sploh na Gorenjsko prinesla svež veter: tajsko kulinariko, a na višjem nivoju. V nadaljevanju (vsaj tako načrtujejo) se bodo tajskim pridružili tudi japonski okusi, kot sta nam zaupala njena idejna in organizacijska očeta Danijel Katrašnik in Mark Žabkar Marič.

Arroi pravzaprav pomeni slastno, okusno, kar so lahko spoznali tudi gostje ob njenem uradnem odprtju. Solata z morskimi sadeži, solata s papajo, kariji, sveže ocvrti zavitki, priljubljeni »sticky rice« oziroma lepljivi ali sladki riž z mangom, ki je navdušil prav vse; odlično tajsko sadje, na primer pitaja – gostje so se ponjo vračali z nasmejanimi obrazi. Manjkal ni niti tradicionalni ples, v pozni popoldan pa sta prisotne pospremila didžejka in zvok saksofona.

Kot smo omenili, restavracija deluje že od avgusta, a uradno in v manjšem obsegu – razmeram primerno – je odprtje doživela torej septembra. Pravijo, da sledijo filozofiji avtentičnosti, kar se tiče surovin, zlasti zelenjave in sadja. In da je tovrstna odločitev v teh časih zanimiv izziv, podobno kot imeti v kuhinji za štedilnikom pravega Tajca – kar jim je uspelo. Upajo tudi na japonskega kuharja, tako da bodo v nekaj mesecih že lahko svojim gostom postregli tudi japonske jedi.