Zahvala ob nedeljskem požaru

V nedeljo, 19. septembra 2021, popoldne se je iz naše kleti na Kokrici začel viti črn dim. Težko spoznanje – hiša gori. V gostem črnem dimu smo takoj začeli gasiti ogenj, ki je segal do stropa sobe, kjer imamo tudi cisterno s kurilnim oljem. Po klicu na pomoč so gasilci prišli v petih minutah. Takoj so odklopili elektriko, ki je bila vzrok vžiga, in dokončali gašenje kleti. Prezračili so hišo in pomerili prisotnost ogljikovega monoksida.

Gasilcem GARS Kranj se iz srca zahvaljujemo za hitro odzivnost, strokovnost, požrtvovalnost, srčnost in prijaznost. Zahvaljujemo se tudi prostovoljnim gasilskim društvom PGD Kokrica in PGD Britof ter preostalim okoliškim PGD-jem, ki so se prav tako zelo hitro odzvali, čeprav je klic na pomoč zmotil njihovo prosto nedeljsko popoldne. Zahvaljujemo se tudi policistoma, ki sta prišla na intervencijo, in reševalcem NMP Kranj, ki so nas pregledali, oskrbeli s kisikom in poskrbeli za poškodbe. Prav tako hvala dežurnemu električarju iz Elektra Gorenjska, ki nam je v stanovanjskem delu hiše varno priključil elektriko. Hvala tudi sosedom za pomoč in oporo.

Še enkrat iskrena hvala vsem, ki ste nam v trenutkih stiske tako hitro in srčno priskočili na pomoč ter s tem rešili našo hišo.

Družina Cvirn - Sodnik