Paulina Pazio, direktorica kadrov za Novartis v Sloveniji, in Jelica Lazarević Lajovic, izvršna direktorica za kadre in korporativno podporo v podjetju Iskratel z ministrom Janezom Ciglerjem Kraljem / Foto: Matic Kremžar

Delovno okolje za vse generacije

Priznanje Mega navdih za dobro prakso medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju sta prejela Iskratel in Lek.

Portorož – V okviru Slovenskega kadrovskega kongresa je nedavno potekala tudi podelitev priznanj mega 2021 medgeneracijsko aktivnim delodajalcem. Priznanje mega navdih, za dobro prakso medgeneracijskega sodelovanja v delovnem okolju, sta prejela kranjski Iskratel in farmacevtsko podjetje Lek.

Natečaj za priznanje je potekal v okviru programa Vsi zmagujemo, ko sodelujemo, ki ga sofinancirata ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter EU iz Evropskega socialnega sklada.

Iskratel je priznanje prejel za projekt Inovativnost = vez med generacijami. V podjetju so inovativnost prepoznali kot lepilo za povezovanje več generacij in spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja tako znotraj kot zunaj delovnega okolja. Kot je povedala mag. Jelica Lazarevič Lajovic, izvršna direktorica za kadre in korporativno podporo v Iskratelu, je priznanje potrditev, da je bil vloženi trud opažen, hkrati pa je tudi odgovornost za nadaljnje delo: »Ponosni smo, da ne iščemo razlik med generacijami in te ne povezujemo s stereotipi, temveč gradimo in razvijamo povezovalno organizacijsko kulturo,« je še dodala.

V imenu družbe Lek, ki je del farmacevtskega podjetja Novartis, je priznanje prevzela direktorica kadrov Paulina Pazio. Kot je dejala, sta medgeneracijsko sodelovanje in spodbujanje raznolikosti z usmerjenostjo k učenju ključni sestavini Novartisove kulture v Sloveniji.

Natečaj je bil letos izveden prvič, po besedah predsednika strokovne komisije dr. Andreja Kohonta z ljubljanske Fakultete za družbene vede so prejeli tri prijave, posebnega priznanja, mega pospešek za izjemne dosežke v medgeneracijskih aktivnostih, povezovanju in sodelovanju v delovnem okolju, pa se letos niso odločili podeliti.

Zbrane na dogodku, ki je sicer potekal v Portorožu, je nagovoril tudi minister za delo Janez Cigler Kralj, ki je dejal, da sta medsebojna komunikacija in medgeneracijsko sodelovanje sodelavcev v času pospešene digitalizacije in aktualnih razmer covida-19 še posebej pomembna. Zaveda se, da je epidemija izpostavila pomembnost digitalnih kompetenc in se bodo morali zaposleni vseživljenjsko izobraževati ter nadgrajevati svoje veščine.