Festival medu – dan medu v kulinariki

Lesce – V Čebelarskem razvojno-izobraževalnem centru v Lescah bo jutri Festival medu – dan medu v kulinariki. Prireditev se bo začela ob 10. uri, ko bo o medu, medenih jedeh in pijačah v okviru projekta Slovenija – Evropska gastronomska regija 2021 spregovoril profesor Janez Bogataj. Kavarna Panj ob 12. uri pripravlja predstavitev mešanja medenih koktajlov, ob 15. uri pa bo Karl Vogrinčič predstavil apiterapijo. Ob 11.30 bo degustacija ajdove kaše z gobami in zeliščno smetanovo omako, medene skutine kreme z malinami in praženca z jabolčno čežano – okusi jedi bodo obogateni s cvetličnim, lipovim in akacijevim medom, gostišče Draga pa prav za Festival medu pripravlja medeni meni. V spremljevalnem programu bodo še tradicionalna tržnica s ponudbo čebeljih pridelkov in izdelkov, ustvarjalne delavnice, degustacije različnih vrst medu ter ponudba medenih pijač ter kave in čaja z medom.