Tanja odgovarja

»Nasvet – vpogled v prihodnost«

Prebrala sem si vašo napoved, napisali ste mi, da se mi obeta sprememba na področju ljubezni. Moram vam povedati, da sem res spoznala moškega, vendar ne vem, ali je to ta moj partner. Prosim vas za ponovni vpogled za področje ljubezen. Zanima me, ali imam lahko upanje za prihodnost z njim? Kaj torej pokažejo karte za tega moškega, ali imam lahko upanje? Ali je boljše, da srečo najdem pri drugem?

Kot sem vam že v prejšnjem odgovoru napisala, se vsaka stvar v življenju zgodi z razlogom. Tudi ljudje, ki jih spoznavamo, so z nekim namenom. Ne bom potrdila, da je ta oseba sedaj tista prava, saj vam vidim, da boste – če ne prej, na pomlad – spoznali še nekoga. In potem bo odločitev na vaši strani. To ne pomeni, da morate s tem partnerjem prekiniti stik, ampak le to, da on ne bo vaša edina možnost. Sta na isti valovni dolžini in med vama se že dogajajo lepa in iskrena čustva. Zato samo tako naprej, saj ni treba, da ste sami. Sicer je odprte narave, ima pa še neke stare zadeve iz preteklosti, ki jih bo moral urediti. Ima vas rad in za zdaj je pomembno samo to. Seveda si tudi on želi družino in partnerstvo. Lepo vas pozdravljam.

»Sestra«

Zanima me, ali bo sestra še kdaj spregovorila z mano. Kako je z njenim premoženjem, ki ga je podedovala? Kako se pa razume s svojim možem in kje je njen sin, ali ima službo? Lep pozdrav.

Načeloma se za tretje osebe ne sme delati vpogledov. Vedeževalska etika. Lahko pa pogledam vajin odnos za naprej. Še kakšno leto ne bosta imeli stikov, saj si nobena od vaju tega ne želi. Potem odnos obnovita in se pogovorita. V preteklosti sta imeli kar nekaj sporov, ki se jih ne da rešiti čez noč. Vi ste prepričani o njeni krivdi in obratno velja enako, saj ona verjame, da ji je vse, kar je dobila, pripadalo. Čas bo prinesel svoje. Želim vam vse dobro.

»Služba«

Zanima me glede službe. Ali bo vodstvo deloma priznalo napako ali bo vsa krivda na meni? Zanima me, kako bo potekalo v službi, ali bom prešel na osemurni delavnik ali bo kaj drugače? Lep pozdrav.

Kot vidim, direktorica nima občutka, da je naredila kaj narobe, in bi se še enkrat odločila enako. Moj nasvet je, da zadevo pustite na miru, da ne bo še slabše. Za zdaj tudi ne vidim sprememb pri samem delovniku. Prej kot v roku enega leta se vam obeta nova zaposlitev. Srečno.

»Galeb«

Ponovno se obračam na vas, saj ste mi že večkrat pomagali. Sem na razpotju in ne vem, ali sem se odločila prav. Kaj lahko zaradi tega pričakujem od okolice? Najbrž nič kaj dobrega. Hvala vam.

Seveda ste se odločili prav. Skrajni čas je bil, da ste se postavili zase in dali v ospredje tiste stvari, ki vam osebno pomenijo največ. Če komu to ni všeč, je to njegov problem, in ne vaš. Kajti vi ste se odločili, da takšnih težav ne boste imeli več. Bravo in srečno.