Migali so za Tadeja

V Završnici je potekal dobrodelni športno-rekreativni dogodek z naslovom Migamo za Tadeja. Prijatelji so na njem zbirali sredstva za Tadeja, še do pred kratkim aktivnega kolesarskega navdušenca, ki se bori z boleznijo ALS.

Završnica – ALS je kratica za amiotrofično latelarno sklerozo, nevrološko bolezen, pri kateri slabijo in odmirajo mišice. Ta diagnoza je lani doletela 41-letnega Tadeja, očeta dveh predšolskih otrok, aktivnega kolesarskega navdušenca, člana gorenjske MTB druščine Small Friday oziroma TaMalPetek. Da bi mu vsaj malo pomagali premagovati vsakodnevne izzive, s katerimi se sooča zaradi bolezni, so njegovi gorskokolesarski prijatelji v Završnici organizirali dobrodelni športno-rekreativni dogodek Migamo za Tadeja. Potekal je seveda v četrtek oziroma na 'ta mal petek', ko se člani druščine že tradicionalno zbirajo in skupaj kolesarijo; do lani je redno gonil z njimi tudi Tadej. Na dogodku so kolesarili po novem gorskokolesarskem poligonu Nivce in okoli Završniškega jezera, igrali odbojko in nogomet in na koncu izpeljali dražbo podpisanih dresov nekaterih slovenskih in svetovnih športnikov.

Kot je dejal eden od organizatorjev dogodka in Tadejev prijatelj Luka Dolar, je Tadej močna osebnost in borec, ki se kljub težki diagnozi bori naprej in ne želi pomilovanja. »Čeprav sam pravi, da ne potrebuje nič, prijatelji vemo, da mu bo pomoč prišla prav, saj bo za izboljšanje kakovosti življenja in lažje premagovanje izzivov, s katerimi se srečujejo on in njegova družina, potreboval tako dvigalo, voziček, kombi ... Prav tako veliko stanejo različne terapije,« je povedal Luka Dolar.

Fantje iz druščine TaMalPetek so se odločili, da vsi, ki se dogodka v Završnici niso mogli udeležiti, lahko pomagajo še do 2. septembra in opravijo vsaj kak krog v Završnici, donacijo pa lahko nakažejo tudi na poseben namenski transakcijski račun.