Župan Peter Torkar pred osnovno šolo, kjer med letošnjimi počitnicami urejajo tri nove učilnice in parkirišče / Foto: Gorazd Kavčič

V Gorjah urejajo nove učilnice in parkirišče

Če bo šlo vse po načrtih, bodo imeli v Gorjah še pred začetkom šolskega leta urejeno parkirišče pred osnovno šolo, v njej pa tri nove učilnice.

Zgornje Gorje – Osnovna šola Gorje doslej ni imela posebej za svoje uporabnike urejenega parkirišča, zato bo 31 novih parkirnih mest, od tega sta dve namenjeni invalidom, dobrodošla pridobitev. Kot je povedal župan Gorij Peter Torkar, bodo parkirišče lahko uporabljali tudi vsi, ki v šolo hodijo na popoldanske aktivnosti, pa tudi uporabniki kulturne dvorane Gorjanskega doma v neposredni bližini in ne nazadnje obiskovalci Triglavskega narodnega parka.

V sklopu urejanja parkirišča bo na novo urejen tudi uvoz k šoli z državne ceste, s čimer se bo, je zadovoljen župan Torkar, povečala varnost vseh udeležencev v prometu.

Učenci in učitelji pa najtežje pričakujejo tri nove učilnice. Načrte zanje je občina začela pripravljati že pred desetletjem, ko so zaradi povečanega števila otrok v stavbi šole uredili tri igralnice vrtca; tega namreč takrat ni bilo mogoče širiti.

Prostor za učilnice je bil zagotovljen že pred leti, ko se je gradila telovadnica gorjanske osnovne šole, a se je projekt ureditve iz različnih razlogov pomikal v prihodnost, nazadnje zaradi nujne sanacije strehe šole, za kar so v Gorjah leta 2017 prerazporedili sicer ureditvi učilnic namenjena sredstva.

Z novim šolskim letom bo šola vendarle dočakala težko pričakovane učilnice; župan Torkar je zadovoljen, ker bo tako šola ne le glede opreme, ampak tudi prostorsko nadstandardna.

Občina je v proračunu za ureditev parkirišča namenila slabih 182 tisoč, za učilnice pa malenkost več kot 260 tisoč evrov.