Slavljenec Jože Pogačnik v družbi župana Tonija Dragarja in drugih častnih občanov Domžal: Petra Primožiča, Vere Vojska, Alojza Stražarja in dr. Miroslava Stiplovška. / Foto: Občina Domžale

Praznoval stopeti rojstni dan

Častni občan Domžal Jože Pogačnik je ob visokem jubileju prejel tudi zlato priznanje Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije.

Domžale – Občina Domžale je za svojega najstarejšega občana, tudi častnega občana Jožeta Pogačnika pripravila skromno slovesnost v zelenem zavetju Kolovca, ki pa so se je udeležili tudi drugi častni občani in občanka Domžal.

Slavljenca je najprej nagovoril župan Toni Dragar in poudaril pomen njegovega dela na mnogih področjih, spomnil na njegovo ljubezen do občine, na pripravljenost, da vselej pomaga, ter mu zaželel še veliko zdravja in prijetnih trenutkov. Izročil mu je tudi spominsko darilo in velik šopek. Pomembno priznanje mu je nato izročil Marijan Križman, predsednik Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije. Gospod Jože danes sicer slabše sliši, sicer pa se še zelo dobro drži. Še vedno spremlja dogajanje v občini, a ostaja skromen, pogumen in radoveden ter poln socialnega čuta, zaradi katerega je med svojimi soobčani močno cenjen še danes. Dvaindvajset let je vodil Tosamo, mandat in pol je bil tudi predsednik Skupščine občine Domžale in v tem obdobju so bile Domžale najuspešnejše; zaslužen je bil za visok samoprispevek med občani, urejanje šolske mreže in začetek gradnje centralne čistilne naprave. Kot mu priznavajo soobčani, je imel izreden posluh za malega človeka in je javni interes vselej postavil pred lastnega.

V prijetni družbi sorodnikov, prijateljev, delovnih in družbeno političnih sopotnikov, članov organizacije borcev za vrednote NOB je jubilant prejel vrsto čestitk in iskrenih želja za dobro zdravje, pripravili pa so mu tudi kulturni program.