Na cesti Malenski Vrh–Gorenje Brdo bodo sanirali štiri plazove. / Foto: Damjana Peternelj

Sanirajo plazove v Malenskem Vrhu

Začela se je sanacija štirih plazov na cesti Malenski Vrh–Gorenje Brdo, na 270-metrskem odseku bodo tudi zamenjali asfalt.

Malenski Vrh – Potem ko je župan Milan Čadež v začetku julija s podjetjem Dolenc podpisal gradbeno pogodbo za sanacijo plazov v Malenskem Vrhu, so se minuli teden že začela dela. Podjetje Dolenc je med sedmimi ponudniki oddalo najnižjo ponudbeno ceno za izvedbo gradbenih del. Dela bodo po pogodbi vredna 187 tisoč, končana pa morajo biti še letos, so pojasnili na občini.

Že vse od obilnega spomladanskega deževja pred dvema letoma se na tem območju soočajo s problemom plazenja zemljišča, po katerem poteka prometnica. »Kljub izvedbi manjših interventnih posegov pa se stanje ne izboljšuje. Zato bomo s pomočjo državnih sredstev za sanacijo plazov izvedli obsežnejšo globinsko sanacijo terena, da ga bomo lahko primerno utrdili za ponovno vzpostavitev ceste,« so razložili na občini in dodali, da bodo dela izvajali pod strokovnim nadzorom geologa. V času del bodo vzpostavljali zapore cest, ki jih bodo sproti objavljali na spletni strani občine.