Kolesarji so se malo po sedmi zjutraj izpred stavbe Občine Gorje odpravili na 180-kilometrsko pot proti Kopru. / Foto: Gorazd Kavčič

Na kolo v podporo športnikom

Ekipa kolesarjev, ki jo je vodil župan Peter Torkar, se je v soboto zjutraj v podporo slovenskim olimpijcem in športnikom z gibalnimi težavami s kolesi odpravila iz Gorij v Koper.

Zgornje Gorje – Gorje so sicer ena od manjših občin, a so dom številnih vrhunskih športnikov, tudi olimpijcev. Župan Gorij Peter Torkar se je zato odločili, da se v v spremstvu kolegov kolesarjev odpravi na 180-kilometrsko pot od Gorij do Kopra. Namen akcije, ki so jo poimenovali Gorje na olimpijado, je spodbuda domačim in drugim slovenskim športnikom v procesu kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah. Projekt je obenem tudi dobrodelen, saj so se udeleženci priključili akciji Kolesarimo.Skupaj, s katero pomagajo mladim z gibalnimi težavami, ki se vključujejo v šport, kolesarjenje pa jim predstavlja svobodo in užitek.

Kolesarjem sta se na delu poti priključila tudi sokrajana – odlični biatlonec Miha Dovžan in minister za zdravje Janez Poklukar. »Solidarnost in sodelovanje sta ključni vrednoti ne samo našega boja zoper epidemijo, ampak vse evropske družbe. Slovenci smo v svetu znani kot športniki. Tudi v času zaključka epidemije na ciljni ravnini potrebujemo športni zagon,« je zbrane pred odhodom izpred občinske stavbe v Gorjah nagovoril minister Poklukar, nato pa so se, večina z električnimi kolesi, odpravili na zahtevno pot proti Kopru.

Akcija Gorje na olimpijado poteka do 12. julija, ko bo v občino Gorje prišla olimpijska bakla.