V stari šoli bodo uredili Hišo generacij. / Foto: arhiv Občine Gorenja vas - Poljane

Ponudbe za Hišo generacij

V začetku minulega tedna je bilo v Uradnem listu objavljeno javno naročilo za vzpostavitev enote za dnevno varstvo starejših in enote za začasne namestitve starejših v Gorenji vasi.

Gorenja vas – Občina Gorenja vas - Poljane se je pred časom skupaj s Centrom slepih, slabovidnih in starejših (CSS) Škofja Loka uspešno prijavila na razpis ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti za sofinanciranje vlaganj v infrastrukturo, namenjeno izvajanju dnevnih oblik varstva in začasnih namestitev za starejše. V začetku minulega tedna so objavili tudi javno naročilo, s katerim iščejo ponudnike za preureditev nekdanje stare šole v Gorenji vasi v Hišo generacij, je pojasnil župan Milan Čadež.

Po obnovi stare šole bodo v pritličju uredili enoto dnevnega varstva, ki je namenjena starejšim osebam, ki živijo doma, nimajo pa potrebnega celodnevnega varstva oziroma oskrbe s strani svojcev. V njej bodo lahko sprejeli od šest do osem uporabnikov dnevno, ki bodo imeli na voljo velik skupni prostor, kuhinjo z jedilnico in sobo za počitek ter vrt in pokrito teraso za druženje na prostem. V zgornjih nadstropjih pa bo še 16 mest v enoti začasnih namestitev, ki bo namenjena posameznikom, ki zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja, poškodbe, rehabilitacije po odpustu iz bolnišnice ali začasne odsotnosti svojcev potrebujejo celodnevno oskrbo. Začasni sprejem traja po dogovoru oziroma največ devetdeset dni.