Želijo pomagati sokrajanu

V Prostovoljnem gasilskem društvu (PGD) Sovodenj so organizirali zbiranje sredstev za pomoč svojemu članu Francu Trohi pri izboljšanju bivanjskih razmer.

Sovodenj – »Franc Troha je človek, ki je veliko naredil za naše društvo in za naš kraj. Zdaj, ko se je znašel v težkih razmerah, je čas, da mi pomagamo njemu,« so na svoji Facebook strani zapisali v PGD Sovodenj. Zato so prek škofjeloškega združenja Rdečega križa Slovenije organizirali zbiranje sredstev, da bi mu pomagali urediti bivanjske razmere in s tem omogočiti normalno življenje. Donacije zbirajo tudi v kmetijski trgovini na Sovodnju.

»Na naš poziv k pomoči Francu Trohi se je odzvalo že precej ljudi, tako s finančnimi kot materialnimi sredstvi,« je pojasnil poveljnik PGD Sovodenj Boštjan Peternelj. Kot je pojasnil, so se za pomoč odločili na podlagi prispevka v Slovenskih novicah, v katerem so opozorili, da 72-letnemu Francu Trohi, ki so ga leta 1999 izbrali za najboljšega poštarja Gorenjske, grozi rubež. »Že nekaj časa je znano, da nima razkošnega življenja, nismo pa vedeli, da mu gre tako slabo,« je dejal Boštjan Peternelj in dodal, da mu želijo najprej urediti stanovanjske razmere, saj verjamejo, da bo potem spet zmogel sam naprej. Sredstva zbirajo na računu RKS – Območno združenje Škofja Loka: SI56 0700 0000 0187 397, sklic: 00 244, namen: Pomoč Francu Trohi.