Iz žirovniških domov bo zadišalo po piškotih.

Božična piškotarna v Žirovnici

V žirovniški občini bo Božiček otrokom domov prinesel paket sestavin za peko piškotov, priložil pa bo tudi svoj najljubši recept. Žirovniški domovi se bodo tako spremenili v božično piškotarno.

Župan upa, da se bo čim več domov v občini spremenilo v božično piškotarno.

Žirovnica – Praznično obdarovanje otrok v Žirovnici bo letos potekalo malo drugače. Društvo prijateljev mladine Žirovnica je v sodelovanju z Občino Žirovnica in Zavodom za turizem in kulturo Žirovnica »odprlo« Božično piškotarno.

V njej bodo otroci skupaj s starši pekli slastne piškote, seveda na svojih domovih. Kot so si zamislili organizatorji, bo Božiček vsem, ki se bodo prijavili, domov prinesel paket sestavin za peko piškotov. Večino sestavin je Božiček kupil pri lokalnih ponudnikih, priložil pa bo tudi recept za svoje najljubše piškotke.

In kako bo vse skupaj potekalo? Družine z otroki iz občine Žirovnica se morajo prijaviti do petka, 18. decembra, na elektronski naslov dpmzirovnica@gmail.com. Božiček bo zatem vsakemu otroku na dom dostavil paket s sestavinami za piškote in receptom. Tako bodo družine skupaj spekle piškote, organizatorji pa ob tem sodelujoče vabijo, naj izkušnje s peko piškotov delijo tudi na družabnih omrežjih. »Ne pozabite dodati oznake @dpmžirovnica, @vistzirovnica ali #božičnapiškotarna, da jih bomo našli in delili naprej,« prosijo organizatorji.

Kot je ob tem dejal žirovniški župan Leopold Pogačar, v čarobnem decembru vsi pogrešamo dogodke tako za otroke in kot za »ta velike«, zato upa, da se bo čim več domov v občini vsaj za kak dan spremenilo v božično piškotarno in bo po vsej občini dišalo po božični peki.

Vsi pa seveda upajo, da bo naslednje leto Božiček spet obiskal otroke tako, kot ponavadi, s polnim košem daril ...