Smučišče vendarle prodano

Podjetje Športni center Španov vrh je včeraj nakazalo še preostalo kupnino za smučišče Španov vrh.

Jesenice – Prejšnji petek se je iztekel rok, do katerega bi kupec, novoustanovljeno podjetje Športni center Španov vrh, d. o. o., moralo nakazati kupnino za nakup smučišča Španov vrh. A do izteka roka so kupci nakazali le en del kupnine, in sicer okrog 70 tisoč evrov, manjkajočih 22 tisoč evrov pa šele včeraj, so nam povedali na Občini Jesenice. Z nakazilom celotne kupnine bo torej smučišče prešlo v last podjetja Športni center Španov vrh.

Kakšne načrte imajo novi lastniki s smučiščem, smo vprašali direktorja podjetja Športni center Španov vrh Milana Klinarja, ki pa na naša vprašanja ni odgovoril. Prav tako ni pojasnil, ali bo smučišče že v letošnji zimski sezoni obratovalo ali ne.

Kot je znano, so jeseniški občinski svetniki lani sprejeli sklep o prenehanju obratovanja smučišča Španov vrh, zatem pa se je s ponudbo za nakup pojavila skupina zasebnih vlagateljev, zvečine (nekdanjih) domačinov iz Planine pod Golico, ki so pokazali interes za nakup enosedežnice s pripadajočimi stavbami. Jeseniški občinski svetniki so, ko so jim vlagatelji predstavili poslovni načrt, prižgali zeleno luč za prodajo. Pogodba o nakupu je bila podpisana septembra, po nakazilu celotne kupnine pa bo zdaj sledila primopredaja premoženja, o točnem roku te pa se bodo s kupci dogovorili v kratkem, so nam pojasnili na Občini Jesenice.

Govorili smo tudi z enim od lastnikov zemljišč, na katerih se nahaja smučišče, ki nam je povedal, da se s kupci dogovarjajo tudi o sklenitvi služnostnih pogodb za uporabo zemljišč. Lastniki so se na nedavnem sestanku s kupci strinjali, da bi sklenili enake služnostne pogodbe, kot so imeli sklenjene že v preteklosti z Občino Jesenice. Takrat je Zavod za šport Jesenice kot upravljavec smučišča dejavnost na zemljiščih v zasebni lasti izvajal le pozimi, poleti pa so lastniki tam pasli živino oziroma kosili travo.