Kam s kruhom, ki ostane v trgovini

Kako najti boljšo, bolj človeško rešitev za vsakdanji kruh, ki ostane neprodan v trgovini?

Na opozorilo gledalcev TV Tednika, ki so zgroženi gledali posnetek odvažanja do večera neprodanega kruha iz trgovine na odpad – v kontejner, apeliramo na odgovorne ljudi, tudi sindikate v naši državi, da poiščejo drugo ugodno rešitev.

 

Regijski odbor Ženske zveze N.Si Gorenjska 1 vpijoče protestira proti takšnemu ravnanju s kruhom, ki je že od nekdaj simbol blagostanja v državi in domu.

 

Vsak dan poslušamo na isti televiziji in tudi drugih programih in občilih o na tisoče revnih in obubožanih v naši državi. Če kdo res želi pomagati tem ljudem, ne samo pred kamerami, naj ukrene vse, kar se le da za drugačno rešitev tega problema. To bi bil sicer samo delček v mozaiku oblike pomoči potrebnim, a je tako simbolno povezan z življenjem, obstankom in kulturo, spoštovanjem narave, da tega preprosto ne smemo dovoliti.

 

Preveč je revščine v svetu. Tudi našo prelepo, rodovitno in z bogatimi zemeljskimi darovi radodarno državo Slovenijo lahko doleti marsikaj, če ne bomo začeli bolj spoštovati tako svete dobrine, kot je naš vsakdanji kruh.

 

V imenu RO ŽS N.Si Gorenjska 1

 

Marija Lavtar, predsednica