Še enkrat: Robert Strah je predložil diplomo

Pišem vam v zvezi s člankom »Robert Strah je predložil diplomo«, ki je bil objavljen dne 1. avgusta 2007, v prilogi Gorenjskega glasa »Ločanka«.

V skladu s 6. oddelkom Zakona o medijih, ki obravnava pravico do popravka ali odgovora, vas prosim, da v zvezi z objavljenim člankom uvrstite naslednje obvestilo in dopolnilo, ki je že bilo posredovano javnosti na julijski seji občinskega sveta in ni bilo povzeto v omenjenem članku, navkljub temu, da gre za dejstvo, ki ima širše posledice za svetnika Blaža Kujundžiča in sovpada z napisano vsebino.

Poziv Blažu Kujundžiču, da nepreklicno odstopi s funkcije občinskega svetnika, je posledica njegove lastne volje, ko je pred samimi lokalnimi volitvami podpisal obligacijsko pogodbo s stranko SDS.

V njej se je zavezal, da bo v primeru izstopa iz SDS oz. svetniške skupine SDS, povrnil stranki sorazmerni delež stroškov, ki jih je z njim imela na lokalnih volitvah in kar je najpomembnejše, podpisal je izjavo o nepreklicnem odstopu s funkcije občinskega sveta v primeru izstopa iz SDS oziroma svetniške skupine SDS.

Njegova prevara volivk in volivcev SDS se mu tokrat ni obrestovala. Svetnik Kujundžič je sedaj na lastnem preizkusu načelnosti in pokončnosti, ki ju tako zelo poudarja.

Omenjeno dopolnilo oz. popravek bi tako vsebinsko zaključil celotni prispevek in s tem podal korektno informacijo bralkam in bralcem Ločanke.

 

Robert Strah