Fotografija je simbolična. / Foto: arhiv Gorenjskega glasa.

Fotografija je simbolična. / Foto: arhiv Gorenjskega glasa.

Gorenjski okusi v Celovcu

Na petkovem tradicionalnem Slovenskem večeru v Celovcu bodo sodelovali tudi priznani in poznani kuharski mojstri iz Gorenjske.

Celovec – Tudi letošnji Dnevi alpsko-jadranske kuhinje v Celovcu bodo slovensko oziroma gorenjsko obarvani. Pomemben del letošnjega programa bo znova Slovenski večer, ki se bo začel v petek, 5. septembra, ob 19. uri v Osojskem dvorcu v Celovcu, Wienergasse 10, v starem delu mesta. Organizatorji večera, na katerega so povabljeni tudi predstavniki političnega, gospodarskega in javnega življenja Celovca in Koroške, so na koroški strani Turistično združenje mesta Celovec, Slovenska gospodarska zveza iz Celovca in Gospodarska zbornica Koroške, oddelek za zunanje gospodarstvo, na gorenjski strani pa Triglavski narodni park in Ragor, razvojna agencija Zgornje Gorenjske.

Na večeru, ki ga bosta povezovala sodelavca slovenskega programa avstrijske radiotelevizije ORF Magda Kropiunig in Miran Kelih, bo poleg družabnosti in glasbe igrala pomembno vlogo kulinarika. Za prvovrstne kulinarične okuse bodo poskrbeli Jezeršek Catering, ki skrbi tudi za grad Taggenbrunn na Koroškem, Hiša Linhart iz Radovljice z Urošem Štefelinom, Hotel in restavracija Triangel iz Gozda - Martuljka s kuharskim mojstrom Jonom Zupanom, Vila Muhr iz Bohinja s šefom kuhinje Davorjem Arnautovićem in slaščičarstvo Conditus s kremnimi rezinami in drugimi dobrotami. Ta odganjanje žeje pa bodo zadolženi vinarja Erneic in Čebron iz Vipavske doline ter koroška pivovarna Hirter.