Poiskali tudi izgubljeni nahrbtnik

Ob tragični nesreči na Rakovi špici so gorski reševalci zadnji konec tedna opravili še deset drugih intervencij, v katerih so večinoma reševali planince, pomagali pa so tudi pastirju, gobarju in kolesarju.

Kranj – V nedeljo je uprava za zaščito in reševanje poročala o štirih intervencijah gorskih reševalcev. Kmalu po 8. uri si je na planini Dedno polje pastir poškodoval nogo. Po poškodovanega pastirja je poletel helikopter Letalske policijske enote (LPE) v spremstvu dežurne ekipe za posredovanje v gorah z Brnika in ga prepeljal v dolino, od koder so ga bohinjski gorski reševalci odpeljali v Zdravstveni dom Bohinj. V nedeljo okoli 16. ure se je pri sestopu s Storžiča čez Škarjev rob izgubil planinec. Gorski reševalci iz Tržiča in helikopter LPE v spremstvu dežurne ekipe za posredovanje v gorah so planinca s pomočjo prejetih koordinat našli. S pomočjo vitla so ga dvignili v helikopter in prepeljali do planinske koče pod Storžičem. Na težje prehodnem terenu na območju Davče se je isto popoldne izgubil gobar. Ker si je poškodoval tudi nogo, je zaprosil za pomoč pri sestopu. Reševalci GRS Škofja Loka so ga našli, mu imobilizirali poškodovano koleno in ga prepeljali do vozila, kjer ga je prevzela soproga. Na vznožju Šmarne gore pa je proti večeru pohodnika obšla slabost, zato je padel in si poškodoval glavo. Ljubljanski gasilci in gorski reševalci so pomagali ekipi Nujne medicinske pomoči pri oskrbi in prenosu ponesrečenca do reševalnega vozila.

V soboto dopoldan so se bohinjski gorski reševalci odpravili na Viševnik, kjer je planinki padel nahrbtnik v globel. Nahrbtnik so s pomočjo brezpilotnega letalnika locirali in ga vrnili lastnici. Na pobočju Stola se je popoldan poškodovala planinka, ki so jo najprej oskrbeli reševalci GRS Radovljica in dežurne ekipe z Brnika, nato so jo s policijskim helikopterjem odpeljali v jeseniško bolnišnico. Na Planini Kofce pa so v soboto reševalci GRS Tržič pomagali oboleli osebi pri sestopu v dolino.

V petek navsezgodaj – bilo je okoli pol petih zjutraj – sta se pri sestopu s Triglava na Tominškovi poti izgubila planinca. Našli so ju gorski reševalci iz Mojstrane in ju nepoškodovana pospremili v dolino. Pri sestopu s Kredarice se je dopoldne poškodovala planinka. Znova so posredovali mojstranski gorski reševalci in ji skrbeli gleženj, nato so jo s policijskim helikopterjem prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice. V kolesarskem parku v Kranjski Gori pa se je v petek popoldan pri padcu, ki je bil posledica prevelike hitrosti, hudo poškodoval kolesar. Posredovali so GRS Kranjska Gora ter Nujne medicinske pomoči Kranjska Gora in Jesenice. Policijski helikopter ga je v spremstvu dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči prepeljal v ljubljanski klinični center.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

jasno
vlažnost: 97 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

6/25

nedelja

12/24

ponedeljek

13/24

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

PRIREDITVE / Tržič, 26. september 2021

Plesne poti Vzhoda

PRIREDITVE / Tržič, 26. september 2021

Plesne poti Vzhoda

IZLETI / Kranj, 28. september 2021

Kolesarski izlet do Bistrice pri Tržiču

RAZSTAVE / Kranj, 30. september 2021

Razpis za sodelovanje na razstavi ročnih del

IZLETI / Šenčur, 30. september 2021

Izlet v Maribor in na Mariborsko Pohorje

IZLETI / Kranj, 2. oktober 2021

Pohod po medvedjih stopinjah

IZLETI / Brezje, 2. oktober 2021

Romanje po Rožnovenski poti

 

 
 

 

 
 
 

Sto jih je v intenzivni negi / 09:00, 25. september

Strah, strah...Nov dan, novo strašenje !! Strah je izredno učinkovito in močno orožje, sploh v rokah ljudi s posebnimi značajskimi lastnostm...

Sto jih je v intenzivni negi / 21:48, 24. september

Gledate oddajo zdaj na TV 1. ......... Tipična oddaja, ki zamori množico. Kot napr. v primeru alarma, laufa folk v zaklonišče. V momentu je ...

Sto jih je v intenzivni negi / 19:11, 24. september

dekontaminirajo

Sto jih je v intenzivni negi / 19:09, 24. september

MENE pa zanima, kako se dokentamirajo ti zdravstveni delavci.
ZAKAJ delajo v teh skafandrih, saj naj bi bili cepljeni.. in so varni. imuni. Tako kot drugi cepljeni...

Moje portugalsko življenje, 1. del / 10:33, 24. september

Čestitke za pogum in srečno!

Najmočnejši motiv so poti / 20:42, 23. september

Na razstavljenih fotografijah je cca 2/3 obrobe z okvirjem, samo cca 1/3 pa zaseda fotografija.Če se cinično izrazim, fotografija ne moti.P...

Služba in vrtec pred vrati / 08:12, 23. september

Se strinjam. Skoraj neverjetno, da se kaj takšnega lahko zgodi v Sloveniji. Čestitke in globok poklon lastniku podjetja.