Jubilantu Francu Kernu, prvemu županu občine Šenčur, so sokrajani zaželeli vse najboljše. / Foto: Primož Pičulin

Jubilej prvega šenčurskega župana

Častitljiv jubilej, devetdeset let, je praznoval Franc Kern iz Srednje vasi, prvi župan ter častni občan občine Šenčur. Ob visokem jubileju so čestitke deževale z vseh strani.

O njegovem življenju in delu govori tudi še sveža biografija Človek, ki drži besedo izpod peresa doc. dr. Draga Paplerja.

Šenčur – Franc Kern velja za marljivega, vestnega in odločnega človeka, ki se je vselej z vso vnemo razdajal za lokalno skupnost. Kot prvi župan je uspešno vodil občino Šenčur vse do leta 2002 in z aktivnim delom ter jasno vizijo postavil temelje razvoja lokalne infrastrukture, izobraževanja, zdravstva, kulture in športa. Njegova prizadevanja je vseskozi podpirala tudi njegova družina: pokojna žena Anica, hčerki Veronika in Brigita ter sin Franci s svojimi družinami.

Danes Franc Kern živi dokaj umirjeno življenje, posvetil se je izdelovanju miniaturnih izdelkov svojega obrtnega znanja – njegov osnovni poklic je kolar, čas pa mu krajša tudi sodelovanje v medgeneracijskem društvu Z roko v roki. O njegovem življenju in delu govori tudi še sveža biografija Človek, ki drži besedo izpod peresa doc. dr. Draga Paplerja.

Ob visokem jubileju so čestitke jubilantu, sicer dolgoletnemu zvestemu bralcu Gorenjskega glasa, deževale z vseh strani. Prostovoljno gasilsko društvo Srednja vas je slavljencu pred domačo hišo postavilo mlaj – društvu je namreč kar 48 let uspešno predsedoval prav Kern, ki si je vseskozi prizadeval za dobre pogoje dela ter spodbujal izobraževanje mladih. Kulinaričnih dobrot ni manjkalo, za razgiban kulturno-družabni program pa so poskrbeli Pihalni orkester občine Šenčur, članice in člani KUD Hiša čez cesto ter Mešani pevski zbor Sv. Mihael z Olševka.

Franc Kern se je vsem iskreno zahvalil in dejal, da ga veseli, da se tradicionalni običaji še vedno ohranjajo, obenem pa je tudi sam mladim generacijam zaželel obilo pozitivne energije za še lepšo prihodnost.

Oddajte svoj komentar

Kranj °


vlažnost: %
veter: -

6/25

nedelja

12/24

ponedeljek

13/24

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

PRIREDITVE / Tržič, 26. september 2021

Plesne poti Vzhoda

PRIREDITVE / Tržič, 26. september 2021

Plesne poti Vzhoda

IZLETI / Kranj, 28. september 2021

Kolesarski izlet do Bistrice pri Tržiču

RAZSTAVE / Kranj, 30. september 2021

Razpis za sodelovanje na razstavi ročnih del

IZLETI / Šenčur, 30. september 2021

Izlet v Maribor in na Mariborsko Pohorje

IZLETI / Kranj, 2. oktober 2021

Pohod po medvedjih stopinjah

IZLETI / Brezje, 2. oktober 2021

Romanje po Rožnovenski poti

 

 
 

 

 
 
 

Sto jih je v intenzivni negi / 09:00, 25. september

Strah, strah...Nov dan, novo strašenje !! Strah je izredno učinkovito in močno orožje, sploh v rokah ljudi s posebnimi značajskimi lastnostm...

Sto jih je v intenzivni negi / 21:48, 24. september

Gledate oddajo zdaj na TV 1. ......... Tipična oddaja, ki zamori množico. Kot napr. v primeru alarma, laufa folk v zaklonišče. V momentu je ...

Sto jih je v intenzivni negi / 19:11, 24. september

dekontaminirajo

Sto jih je v intenzivni negi / 19:09, 24. september

MENE pa zanima, kako se dokentamirajo ti zdravstveni delavci.
ZAKAJ delajo v teh skafandrih, saj naj bi bili cepljeni.. in so varni. imuni. Tako kot drugi cepljeni...

Moje portugalsko življenje, 1. del / 10:33, 24. september

Čestitke za pogum in srečno!

Najmočnejši motiv so poti / 20:42, 23. september

Na razstavljenih fotografijah je cca 2/3 obrobe z okvirjem, samo cca 1/3 pa zaseda fotografija.Če se cinično izrazim, fotografija ne moti.P...

Služba in vrtec pred vrati / 08:12, 23. september

Se strinjam. Skoraj neverjetno, da se kaj takšnega lahko zgodi v Sloveniji. Čestitke in globok poklon lastniku podjetja.