Mateja Udovč med potepom po Stolu in Ajdni / Foto: osebni arhiv

Poslanci na počitnicah

Oddih na morju, potepanje v hribih, odkrivanje skritih kotičkov in lepot Slovenije pa tudi snemanje televizijskih oddaj o planinstvu ter celo poroka in poročno potovanje ... Vse to se skriva med odgovori gorenjskih poslancev in poslank o preživljanju parlamentarnih počitnic.

Kranj – Pred tednom dni so se začele parlamentarne počitnice, ki bodo trajale vse do konca avgusta. Nekaj gorenjskih poslancev smo povprašali, kje bodo dopustovali in ali bodo izkoristili tudi turistične bone. Nekateri so bili v odgovorih precej redkobesedni, spet drugi pa so se bolj razgovorili in z nami podelili tudi dopustniške fotografije.

Jutri se bo poročila

Poslanka NSi Tadeja Šuštar si bo letošnje poletje zapomnila za vse življenje. Kot nam je zaupala, bo takoj po nastopu parlamentarnih počitnic vzela dopust, saj se bo jutri poročila. »Organizacija poroke mi je vzela kar nekaj časa, a sem vesela, da so me v poslanski skupini NSi podpirali in mi pomagali pri opravljanju službe. Večkrat so vskočili za nadomeščanje ali prebrali kakšno stališče in me opozorili, če mi je kakšna stvar ušla z urnika,« je povedala. Po poroki bosta z možem šla na poročno potovanje v Zgornjo Savinjsko dolino, kjer bosta koristila turistične bone. »Drugega dopusta še nimava planiranega, verjetno bova šla še kam na ponudbo 'last minute' ali pa bova prehodila začetek slovenske planinske poti po Pohorju,« je Šuštarjeva razložila o nadaljnjih načrtih. Lanskih bonov sicer še ni unovčila v celoti in jih bo verjetno letos. »Lani sem za bone obiskala Koroško in Prekmurje in ugotovila, da je velik del Slovenije še vedno ostal neodkrit biser, kljub temu da sem že večkrat med kampanjo obiskala vse slovenske občine,« je dodala.

Na snemanje v gore

Poslanka SMC Mateja Udovč bo parlamentarne počitnice preživela dokaj delavno. »Odzvala sem se povabilu ene od televizijskih hiš, s katero bomo na različnih vrhovih gora in krajih posneli več izobraževalno-informativnih oddaj o planinstvu na Slovenskem, s posebnim poudarkom na varnosti in urejenosti planinskih poti pri obisku gora. V okviru prostovoljne vodniške dejavnosti pri Planinskem društvu Preddvor bom izpolnila svoje obveznosti in v tem času izvedla planirana planinska izleta,« je napovedala Udovčeva in dodala, da se bo seveda najprej posvetila svoji družini, s katero bo preživljala dopust v Beli krajini ob Kolpi, v Izoli, v gorah in nekaj dni pri naših južnih sosedih. Izkoristiti nameravajo tudi letošnje turistične bone, verjetno za nastanitev v krajih, ki so jim manj znani. »V Sloveniji imamo veliko čudovitih turističnih destinacij, zato mislim, da ne bomo imeli težav, kje jih porabiti. Lanske bone smo izkoristili na turistični kmetiji v okolici Ptuja, kjer smo spremljali sina na državnem prvenstvu v ribolovu. Nekaj smo jih porabili v nastanitvenih kapacitetah v Slovenj Gradcu in Radencih ob Kolpi, preostanek pa bomo porabili v okolici Ormoža, ko bom vrnila obisk kolegici poslanki Mojci Žnidarič, ki je svoje bone unovčila v Kranju,« je še povedala Udovčeva.

Med morjem in hribi

Predsednica SAB in poslanka Alenka Bratušek bo tako kot že vrsto let letošnji dopust preživela na morju in v hribih. Oddih si je najprej privoščila na majhnem, skritem otoku v Jadranskem morju, odkrivala pa bo še lepote slovenskih hribov in osvajala nove vrhove. Skupaj z možem sta lani z njegovim turističnim bonom dopustovala v Goriških brdih, glede njenega pa načrti še potekajo. Najverjetneje ga bo unovčila v Logarski dolini.

Poslanec SDS Jure Ferjan nam je zaupal, da se bo v prostih dneh čim bolj posvetil družini – ženi Karmen in dobri dve leti staremu sinu Vitu. Pred dnevi so se že odpravili na dopust v Portorož. »Preostali del dopusta bomo izkoristili za različne izlete in odkrivanje lepot naše čudovite Slovenije. V sklopu dopusta bomo z družino unovčili tudi lanske in letošnje turistične bone,« je pojasnil Ferjan.

Delo v državnem zboru se ne preneha

Precej bolj skrivnosten je predsednik LMŠ in poslanec Marjan Šarec. Na vprašanja, ki smo jih naslovili nanj, je odgovoril zgolj, da bo tudi za letošnji dopust izbral lokacijo, kjer dopustuje vsako leto, in da odločitve o koriščenju turističnih bonov še ni sprejel.

Vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović pa je razkril, da bo letošnji dopust tako kot lani preživel v Sloveniji. Kje, še ne ve, saj posebnih načrtov za daljši dopust nima, se bo pa odpravil na nekajdnevne izlete na zanimive lokacije. Prav tako se še ni odločil, kje bo porabil letošnji bon; lanskega je v Bohinju v začetku septembra. Čeprav ni sej, pa se delo v državnem zboru, kot poudarja Golubović, ne preneha niti v času parlamentarnih počitnic.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

pretežno oblačno
vlažnost: 97 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

11/21

nedelja

12/18

ponedeljek

8/18

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

PRIREDITVE / Cerklje, 19. september 2021

Glavarjev večer

DELAVNICE / Kranj, 20. september 2021

Delavnica izdelovanja darilnih vrečk

OBVESTILA / Kranj, 20. september 2021

Začetek treningov namiznoteniške sekcije

IZLETI / Cerklje, 21. september 2021

Planinski izlet na Vodiško planino

PRIREDITVE / Jesenice, 21. september 2021

Dan odprtih vrat z razstavo ročnih del

IZLETI / Kranj, 21. september 2021

Kolesarski izleti Društva upokojencev Kranj

IZLETI / Šenčur, 23. september 2021

Panoramska pot Čemšenik

 

 
 

 

 
 
 

Od sobote nove izjeme glede izpolnjevanja pogoja PCT, od oktobra za državno upravo pogoj PC / 13:22, 18. september

“Tistih par 10 bolnikov po bolnišnicah pa ni omembe vrednih.” Si se premislil?

Potniki naveličani zamud / 08:50, 18. september

Med popolno zaporo ni bilo po cel mesec nobenega delavca na trasi proge. Protihrupne ograje so imeli skladiščene v Podnartu že od začetka le...

Od sobote nove izjeme glede izpolnjevanja pogoja PCT, od oktobra za državno upravo pogoj PC / 08:01, 18. september

Po cepljenju ti res odleže, kot mojemu prjatlu. Bivšemu prijatlu. Ga ni več med nami.

Dirka na Hrušici / 07:52, 18. september

Erik Jankovič - drift bmw - 275 hp

Od sobote nove izjeme glede izpolnjevanja pogoja PCT, od oktobra za državno upravo pogoj PC / 00:24, 18. september

Eno in isto goniš, dolgočasen postajaš. Pojdi se cepit, ti bo odleglo.

Dirka na Hrušici / 00:18, 18. september

Kdo je voznik tega bmw-ja?

Od sobote nove izjeme glede izpolnjevanja pogoja PCT, od oktobra za državno upravo pogoj PC / 22:43, 17. september

To bo država izplačevala odškodnine ob tožbah zaradi nezakonitih odpovedi. Janši se je dokončno odpeljalo. Pripravljajo pa se tudi prva tabo...