Pri načrtovanju novega kompleksa hotela Bellevue v Ribčevem Lazu so bili avtorji projekta posebno pozorni na to, da stara stavba, ki jo bodo obnovili, ostaja dominantna, novi del pa čim bolj vklopljen v naravno okolje.

Obnova hotela Bellevue

Investitor je predstavil načrte za prenovo hotela Bellevue v Ribčevem Lazu v Bohinju. Staro stavbo želijo temeljito obnoviti, propadajočo depandanso pa porušiti in na njenem mestu zgraditi sodoben hotelski objekt, ki bi se čim bolje vklapljal v okolje.

Bohinj – V Bohinju so sredi prejšnjega tedna pripravili javno predstavitev izhodišč za pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje hotela Bellevue v Ribčevem Lazu, kjer želi investitor, podjetje GG Bled, na mestu sedanjega propadajočega hotela postaviti nov hotelski kompleks. Območje, kjer zdaj stojita glavna stavba hotela in propadajoča depandansa, želijo celovito prenoviti. Spomeniško zavarovano glavno stavbo hotela bodo prenovili, depandanso pa porušili in na njenem mestu postavili novo, aktualnim potrebam v turistični dejavnosti prilagojeno, energetsko učinkovito stavbo, zasnovano tako, da se zlije z okolico, so poudarili na predstavitvi. Poudarili so še, da bo prenovljen stari hotel ohranil svojo dominantno pozicijo v prostoru, obe stavbi pa bosta z mostovžem povezani v enoten kompleks.

Prenovljeni hotelski kompleks naj bi po zdajšnjih načrtih imel 66 sob in štiri apartmaje: v rekonstruiranem starem hotelu bo deset sob in dva apartmaja, v novem delu pa 56 sob in dva apartmaja. V dograjenem delu bodo urejene tudi vsebine velnesa in fitnesa ter manjši bazen. Načrtovalci, podjetje API arhitekti, so ob tem poudarili, da so pri projektiranju veliko pozornost namenili pozornemu umeščanju novogradnje v občutljivo okolje Triglavskega narodnega parka, pri čemer je ena od pomembnih komponent ozelenitev streh objektov in njihove okolice. »Velik pomen pri umestitvi in višinskih gabaritih novega hotela predstavlja točka prihoda na območje hotelskega kompleksa, ki sledi osnovni ideji maksimalne izpostavljenosti starega hotela. Gabariti novogradnje zato višinsko ne presegajo nivoja starega hotela Bellevue, etaže pa se spuščajo po severnem pobočju.

Večina parkirišč je načrtovanih v podzemni garaži, pred kompleksom naj bi jih bilo zgolj deset.

Nedavna javna predstavitev izhodišč je le prva v seriji postopkov za pripravo podrobnega prostorskega načrta, ki bo omogočal izvedbo projekta. Javna obravnava dokumenta je predvidena še do 15. marca, na podlagi izhodišč in razprave pa se bo župan odločil o začetku postopka priprave in sprejema občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje hotela Bellevue.

Oddajte svoj komentar

Kranj 23°

delno oblačno
vlažnost: 60 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

6/24

nedelja

13/24

ponedeljek

11/24

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

PRIREDITVE / Tržič, 26. september 2021

Plesne poti Vzhoda

PRIREDITVE / Tržič, 26. september 2021

Plesne poti Vzhoda

IZLETI / Kranj, 28. september 2021

Kolesarski izlet do Bistrice pri Tržiču

RAZSTAVE / Kranj, 30. september 2021

Razpis za sodelovanje na razstavi ročnih del

IZLETI / Šenčur, 30. september 2021

Izlet v Maribor in na Mariborsko Pohorje

IZLETI / Kranj, 2. oktober 2021

Pohod po medvedjih stopinjah

IZLETI / Brezje, 2. oktober 2021

Romanje po Rožnovenski poti

 

 
 

 

 
 
 

Igorja pogrešajo od nedelje / 11:58, 26. september

In kam je rekel, da gre? A je domačim povedal, kam se odpravlja?

Sto jih je v intenzivni negi / 09:00, 25. september

Strah, strah...Nov dan, novo strašenje !! Strah je izredno učinkovito in močno orožje, sploh v rokah ljudi s posebnimi značajskimi lastnostm...

Sto jih je v intenzivni negi / 21:48, 24. september

Gledate oddajo zdaj na TV 1. ......... Tipična oddaja, ki zamori množico. Kot napr. v primeru alarma, laufa folk v zaklonišče. V momentu je ...

Sto jih je v intenzivni negi / 19:11, 24. september

dekontaminirajo

Sto jih je v intenzivni negi / 19:09, 24. september

MENE pa zanima, kako se dokentamirajo ti zdravstveni delavci.
ZAKAJ delajo v teh skafandrih, saj naj bi bili cepljeni.. in so varni. imuni. Tako kot drugi cepljeni...

Moje portugalsko življenje, 1. del / 10:33, 24. september

Čestitke za pogum in srečno!

Najmočnejši motiv so poti / 20:42, 23. september

Na razstavljenih fotografijah je cca 2/3 obrobe z okvirjem, samo cca 1/3 pa zaseda fotografija.Če se cinično izrazim, fotografija ne moti.P...