Za dvajsetletnega motorista je bil v sredo na cesti Britof–Šenčur usoden trk v srno, ki je nenadoma pritekla iz gozda. / Foto: Gorazd Kavčič

Dve tragediji v enem dnevu

V sredo se je pri Britofu smrtno ponesrečil 20-letni voznik motornega kolesa iz Kranja, pod vrhom Begunjščice pa 55-letna planinka iz Kranja.

Kranj – Včeraj dopoldan so pod vrhom Begunjščice našli mrtvo 55-letno Nušo Jerman iz Kranja. Na območju Drage in Begunjščice je namreč včeraj potekala iskalna akcija, saj so Kranjčanko svojci pogrešili že v sredo, ko se je zjutraj sama odpravila iz Drage proti Roblekovemu domu in Begunjščici. Njen avtomobil so popoldne, ko so svojci policijo obvestili, da jo pogrešajo, našli v Dragi. Stekla je iskalna akcija, v kateri so sodelovali radovljiški gorski reševalci, gorska policijska enota in policijski helikopter.

Ker v sredo do noči planinke niso našli, so iskanje nadaljevali včeraj. Pogrešano Kranjčanko so našli mrtvo, so sporočili s Policijske uprave Kranj. »Gorska policijska enota in radovljiški gorski reševalci so danes nadaljevali ponoči prekinjeno iskalno akcijo za pogrešano planinko. Aktiviran je bil tudi helikopter policije, ki je iz zraka okoli devete ure pogrešano osebo našel v grapi, okoli tristo metrov pod vrhom Begunjščice. Planinka je uporabljala dereze. Glede na zbrana obvestila sta se nesreča in padec po grebenu zgodila pri vračanju z vrha gore po južnem pobočju Begunjščice,« je včeraj po koncu iskalne akcije povedal Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi PU Kranj.

»Pozivamo k previdnosti v gorah. Razmere so po območjih zelo različne in ponekod tudi še vedno zelo nevarne. Četudi je nevarnost proženja snežnih plazov manjša kot v preteklih tednih, se sedaj pojavljajo druge nevarnosti in predvsem zelo spolzek teren,« je še povedal Kos.

Umrl mladi motorist

Po trku v srno na cesti Britof–Šenčur je v sredo popoldne umrl dvajsetletni Nejc Hribar iz Hrastij pri Kranju. Ob 16.35 se je na lokalni cesti z motornim kolesom peljal v smeri Šenčurja, ko je zunaj naselja Britof z njegove desne strani iz gozda na cesto pritekla srna. Mladi motorist je vanjo trčil, zaradi hudih poškodb pa je kljub reanimaciji umrl na kraju nesreče. Srno je po trčenju odbilo v osebni avtomobil, ki je pripeljal naproti.

Tragična nesreča se je zgodila na odseku ceste, označenem s prometnim znakom, ki voznike opozarja na nevarnost divjadi na cesti. Takih cestnih odsekov je na Gorenjskem veliko, trčenja z divjadjo pa so zelo pogosta, opozarja policija. »Gre za odseke, ki potekajo skozi gozdove in mimo travnikov ter območij, ki so označena s prometno signalizacijo za divjad na cesti, z modrimi odsevniki na stebričkih in silhuetami,« je razložil Bojan Kos s Policijske uprave Kranj.

Mladi Kranjčan je druga letošnja smrtna žrtev na gorenjskih cestah. Januarja je na cesti Kranj–Medvode umrla voznica osebnega avtomobila.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 58 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-2/15

sobota

6/12

nedelja

8/15

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Kranj, 10. april 2021

Srečanje Medobčinskega društva invalidov Kranj

PRIREDITVE / Gorenjska, 10. april 2021

O literaturi med letoma 1970 in 1980

OBVESTILA / Kranj, 10. april 2021

Srečanje Medobčinskega društva invalidov Kranj

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?