Nika Križnar je srebru z ekipne tekme dodala še bron s posamične na veliki skakalnici. / Foto: Sloski

Zgodovinski bron Križnarjeve

Slovenske smučarske skakalke so se od svetovnega prvenstva poslovile z bronasto medaljo Nike Križnar.

Kranj – »V klubu so vse barve medalj s svetovnega prvenstva,« je v sredo v SSK Žiri sporočila smučarska skakalka Ema Klinec. »Hvala Nika in Ema! Izjemni športnici sta. Veselimo se z vama,« pa so se odzvali v klubu, katerega članici sta Ema Klinec in Nika Križnar. Slednja je v sredo na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu, na zgodovinski prvi tekmi deklet na veliki skakalnici na prvenstvih, osvojila bronasto medaljo. Klinčeva je že prej postala svetovna prvakinja na srednji skakalnici, obe pa sta bili del srebrne ekipe. Tako zanju kot za žirovski klub je to izjemen uspeh.

Skakalke so s tekmo na veliki skakalnici zaključile nastope na letošnjem svetovnem prvenstvu. Svetovna prvakinja je postala Norvežanka Maren Lundby, druga je bila Japonka Sara Takanaši, tretja pa Nika Križnar. »Bilo je zelo napeto. Na vrhu skakalnice sem slišala, da dekleta skačejo daleč, in vedela, da se moram za medaljo zelo potruditi. Bila sem zelo nervozna, a zdržala sem pritisk, naredila odličen skok, tudi s telemarkom. Malo je zmanjkalo za drugo mesto, sem pa zelo vesela, da imam posamično medaljo,« je dejala Nika Križnar in dodala, da je skakala tudi za glavnega trenerja Zorana Zupančiča, ki je zbolel za covidom-19 in tekmo spremljal v domovini.

Skakalke je glavni trener Zoran Zupančič na prizorišču vodil le na prvi tekmi, zastavico je nato prevzel njegov pomočnik Anže Lavtižar. »Zelo nam je bilo težko, ko smo izvedele, da je Zoran pozitiven. Danes sem te skoke namenila njemu in upam, da se veseli in proslavlja ta uspeh,« je v sredo pozno zvečer, tik pred odhodom s prvenstva, pojasnjevala skakalka iz Delnic pri Poljanah. Na prvenstvo je prišla kot vodilna v svetovnem pokalu. »Zaradi tega niti nisem čutila toliko pritiska. Tekme sem vzela zelo podobno kot svetovni pokal. Želela sem skakati sproščeno, a malo nervoze v ozadju je vseeno bilo. Pojavilo se je kar nekaj napak. Sem pa sedaj zelo vesela zaradi vseh naših uspehov. Vzdušje v ekipi je pravo, kar je najbolj pomembno. In čeprav na tekmah ni bilo gledalcev, smo same naredile navijaško vzdušje, navijale ena za drugo,« je povedala. Njen uspeh je s šestim mestom dopolnila Ema Klinec iz »zlatih« Poljan, ki je v drugi seriji s 139,5 metra dosegla daljavo tekme.

Skakalke so v sredo zvečer že odpotovale domov. Pred njimi so zadnje tekme svetovnega pokala. »Načrt je, da se sedaj malo spočijemo, ker je za nami napornih 14 dni. Potem pa naprej v priprave za zadnje tekme sezone v Rusiji, tam napadati do konca in obdržati rumeno majico, kar je cilj,« je odločena Križnarjeva, ki ima pred zadnjimi štirimi posamičnimi tekmami v skupnem seštevku le pet točk prednosti pred Takanašijevo.

Na prvenstvu so na razdalji tekmovali tudi smučarski tekači. Najvišje je v slovenskem taboru posegla Anamarija Lampič, ki je na deset kilometrov prosto osvojila 18. mesto. Danes bodo znova tekmovali skakalci. Čaka jih posamična tekma na veliki skakalnici, jutri pa še ekipna.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 58 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-2/15

sobota

6/12

nedelja

8/15

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Kranj, 10. april 2021

Srečanje Medobčinskega društva invalidov Kranj

PRIREDITVE / Gorenjska, 10. april 2021

O literaturi med letoma 1970 in 1980

OBVESTILA / Kranj, 10. april 2021

Srečanje Medobčinskega društva invalidov Kranj

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?