V torek se je testiralo okoli osemdeset članov OOZ Kranj in njihovih zaposlenih. / Foto: Gorazd Kavčič

Na zbornici izvajajo testiranje za člane

Kranj – V Območni obrtno-podjetniški zbornici (OOZ) Kranj so se na podlagi velikega povpraševanja obrtnikov in podjetnikov, za katere je za opravljanje dejavnosti predpisano redno testiranje, odločili, da v svojih prostorih enkrat tedensko omogočijo brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi za svoje člane in njihove zaposlene. »V Kranju je bila doslej na voljo samo ena lokacija, kjer so opravljali hitre teste, kjer pa so se po zadnjem odprtju številnih dejavnosti in obveznem testiranju zaposlenih začele viti dolge kolone, zato so nekateri čakali na testiranje tudi po dve uri in več,« je razloge za začetek testiranja tudi v njihovih prostorih predstavila direktorica OOZ Kranj Daniela Žagar.

Hitro testiranje so na OOZ Kranj prvič izvedli v torek dopoldne. »Obrtniki in njihovi zaposleni prihajajo na testiranje po vnaprejšnjem razporedu, tako da čakalnih vrst ni, je pa potrebna vnaprejšnja prijava po spletu. Prvi dan je vse potekalo tekoče, testiralo se je okoli osemdeset oseb. Testiranje je brezplačno, izvaja ga Zdravstveni zavod Zdravje iz Ljubljane, s katerim smo zelo zadovoljni, pohvale smo prejemali tudi od številnih, ki so se v torek testirali. Sami so tudi priskrbeli hitre teste,« je razložila Žagarjeva.

V okviru OOZ Kranj tudi že poteka druga delitev zaščitnih obraznih mask za samozaposlene in mikro podjetja z do štirimi zaposlenimi, ki so se prijavili na januarski poziv ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. »V okviru drugega poziva bomo osemsto podjetjem z območja Upravne enote Kranj razdelili okoli štiristo tisoč trislojnih kirurških mask. Delitev poteka ob sredah, na enak način kot že ob prvi delitvi – po vrstnem redu in ob vnaprejšnjem obvestilu, kdaj naj podjetniki maske osebno prevzamejo,« je še razložila Žagarjeva. Novembra lani so na ta način maske razdelili okoli sedemsto podjetjem.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

jasno
vlažnost: 95 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

-3/11

četrtek

-3/11

petek

2/13

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

RAZSTAVE / Škofja Loka, 19. april 2021

Mladi ustvarjalci razstavljajo svoje izdelke

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Šef policije sprejel rešitelje / 18:50, 14. april

Iskrene čestitke in globoko spoštovanje.
Hvaležnosti pa ni mogoče ubesediiti. HVALA ker ste. <3

Vrtičke pri Tušu odstranili / 18:15, 14. april

Edino pravilno, ker tist ni blo za nkamor res

Vrtičke pri Tušu odstranili / 16:24, 14. april

Pravilno, nej se zadeva uredi drugače, tole ob glavni cesti res ciganarija...

Center bo zaživel konec leta / 23:22, 13. april

Upajmo, da bo streha tesnila bolje kot na Radovljiški knjižnici. Energetsko bo sigurno bolj učinkovita. Lep projekt.

Še letos novi trgovski center / 09:19, 13. april

Trgovine so mi zelo všeč. ??????

Koncesija za dom izgubljena / 04:08, 13. april

Kje so udobne klopce? Kje so koši za smeti? /aja, strošek /Zakaj ne smemo klepetat na vaši (naši) spletni strani? Zakaj se čaka na eno ...

Koncesija za dom izgubljena / 03:42, 13. april

DA VAS NI SRAM!! PA KAJ SI SAMO JAJCA PRASKATE?? ŽUPAN BLENTAVI IN KOMPANIJA?? Banda cerkvenjaška nesposobna! Za en spomenik (kot kap...