V torek se je testiralo okoli osemdeset članov OOZ Kranj in njihovih zaposlenih. / Foto: Gorazd Kavčič

Na zbornici izvajajo testiranje za člane

Kranj – V Območni obrtno-podjetniški zbornici (OOZ) Kranj so se na podlagi velikega povpraševanja obrtnikov in podjetnikov, za katere je za opravljanje dejavnosti predpisano redno testiranje, odločili, da v svojih prostorih enkrat tedensko omogočijo brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi za svoje člane in njihove zaposlene. »V Kranju je bila doslej na voljo samo ena lokacija, kjer so opravljali hitre teste, kjer pa so se po zadnjem odprtju številnih dejavnosti in obveznem testiranju zaposlenih začele viti dolge kolone, zato so nekateri čakali na testiranje tudi po dve uri in več,« je razloge za začetek testiranja tudi v njihovih prostorih predstavila direktorica OOZ Kranj Daniela Žagar.

Hitro testiranje so na OOZ Kranj prvič izvedli v torek dopoldne. »Obrtniki in njihovi zaposleni prihajajo na testiranje po vnaprejšnjem razporedu, tako da čakalnih vrst ni, je pa potrebna vnaprejšnja prijava po spletu. Prvi dan je vse potekalo tekoče, testiralo se je okoli osemdeset oseb. Testiranje je brezplačno, izvaja ga Zdravstveni zavod Zdravje iz Ljubljane, s katerim smo zelo zadovoljni, pohvale smo prejemali tudi od številnih, ki so se v torek testirali. Sami so tudi priskrbeli hitre teste,« je razložila Žagarjeva.

V okviru OOZ Kranj tudi že poteka druga delitev zaščitnih obraznih mask za samozaposlene in mikro podjetja z do štirimi zaposlenimi, ki so se prijavili na januarski poziv ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. »V okviru drugega poziva bomo osemsto podjetjem z območja Upravne enote Kranj razdelili okoli štiristo tisoč trislojnih kirurških mask. Delitev poteka ob sredah, na enak način kot že ob prvi delitvi – po vrstnem redu in ob vnaprejšnjem obvestilu, kdaj naj podjetniki maske osebno prevzamejo,« je še razložila Žagarjeva. Novembra lani so na ta način maske razdelili okoli sedemsto podjetjem.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

6/12

nedelja

9/12

ponedeljek

3/5

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Muke z vodo / 21:49, 11. april

Upam, da je ta novica zapoznela prvoaprilska šala.

Muke z vodo / 17:14, 11. april

Karavanke pa polne vode ja..presežena dovoljena vrednost sulfatov? Verjetno res, a ko bo gradnja zaključena bi se to dalo nekako urediti.. V...

Še letos novi trgovski center / 15:36, 11. april

Najbolj smešne so zahteve občine po zelenih površinah in zeleni strehi; sosednje stavbe so dolgočasne industrijske hale in parkirišča, kjer ...

Še letos novi trgovski center / 10:54, 11. april

Bolje bi bilo, če bi zgradili kako novo tovarno, ki bi prinašala dodano vrednost. Trgovin je že zdaj preveč.

Še letos novi trgovski center / 10:22, 11. april

To rabmo ja, vsaka vas svoj trgovski center..

Kudić meni, da je bil oškodovan / 10:21, 11. april

Jao, mutibarić ...

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !