Avto že imajo, potrebujejo še voznike

Preddvor – Tudi v občini Preddvor bodo izvajali projekt Prostofer, namenjen brezplačnim prevozom starejših. Kot je povedal župan Rok Roblek, so z Zlato mrežo že podpisali pogodbo o izvajanju projekta in kupili avto, ki ga bo uporabljala tudi občinska uprava.

Projekt Prostofer se je uveljavil že v več kot petdesetih slovenskih občinah, gre pa za trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših, ki povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč. Številni starejši imajo namreč velike težave s prevozi, sploh tisti, ki živijo zunaj mestnih središč, kjer ni razvite avtobusne mreže. Mnogi starejši sami ne vozijo več ali pa nimajo sorodnikov, ki bi jim lahko pomagali s prevozi. Veliko je tudi takih z nizkimi dohodki. Vsem tem je namenjen projekt Prostofer, ki starejšim omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih centrov in podobno. Zlata mreža zagotavlja klicni center, kamor starostnik pokliče za prevoz in kjer ga nato povežejo s prostovoljnim voznikom iz njegovega kraja. Teh v Preddvoru trenutno še nimajo, je pa med občani zanimanje za takšno prostovoljno delo. Po županovih besedah računajo na kakih deset prostovoljcev. Marca jih bodo povabili k sodelovanju, nato bo sledilo izobraževanje, ki ga prav tako zagotavlja zavod Zlata mreža.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 59 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

6/12

nedelja

8/15

ponedeljek

3/6

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?