Na Kranjski cesti so jeseni zgradili krožišče, katerega severni krak bo vodil v smeri doma upokojencev (južni pa v poslovno cono). / Foto: Gorazd Kavčič

Povezava k domu z zahoda

Po dobri novici, da je potrjena koncesija za gradnjo doma starostnikov v Šenčurju, zdaj okoliške prebivalce zanima predvsem, kako bo to vplivalo na prihodnjo prometno ureditev.

Šenčur – Pred kratkim so se v Šenčurju razveselili novice, da je država podelila koncesijo za dom starejših v Šenčurju. Investitor je podjetje Comett, občina pa mora pred začetkom gradnje sprejeti občinski podrobni prostorski načrt, je svetnikom na seji občinskega sveta povedal župan Ciril Kozjek. Z izdelovalcem načrta so nenehno v stiku, morda bodo dokument za prvo branje lahko pripravili že do aprila. Dogovarjajo se o projektni dokumentaciji, prav tako mora investitor zaprositi za gradbeno dovoljenje. Tega namreč še nimajo, v vlogi za koncesijo jih je to prikrajšalo za nekaj točk. Sicer so jih zbrali 83, kar jih je uvrstilo na sedmo mesto med pridobljenimi enajstimi koncesijami. Da je bila pot do potrjene koncesije veliko delo, je poudaril Aleš Puhar z občinske uprave, ko je poročal o tekočih aktivnostih občine in se ob tej priložnosti zahvalil vsem, ki so pri pripravi sodelovali. Časa za dograditev pa ni veliko, do konca prihodnjega leta mora dom stati, je še povedal župan in poročal tudi o korakih, ki jih morajo še storiti. Zemljišča, ki so jih kupili za dom, so do treh četrtin že poplačana, preostalo bo po opravljeni komasaciji. Pospešeno pa se ukvarjajo tudi s pridobivanjem zemljišč za cestno infrastrukturo. In ravno prihodnja prometna ureditev najbolj zanima okoliško prebivalstvo.

To predvsem skrbi prebivalce prihodnjemu domu najbližje Weingerlove ulice, kjer se bojijo, da bi ves promet proti domu potekal mimo njihovih hiš, so na seji poudarjali nekateri občinski svetniki. Slišati je celo predloge, da bi to ulico zaprli za javni promet, vendar temu občinsko vodstvo ni naklonjeno, češ da občinske ceste ne morejo kar zagraditi s stebrički. Pred kratkim so prebivalcem te in še dveh ulic v Šenčurju dali v izpolnjevanje anketo, da bi izvedeli njihovo mnenje. Ko dobijo rezultate, se bodo s prebivalci dogovorili o sprejemljivi rešitvi, je povedal podžupan Aleš Perič Močnik. Aleš Puhar pa je pojasnil, da bo glavni prometni tok k domu starostnikov pritekal z zahodne strani. Že zdaj je na obnovljeni Kranjski cesti zgrajeno krožišče s severnim krakom, ki vodi proti domu, prometno ureditev na tem delu bodo še nadaljevali, na lokaciji doma pa bo manjše krožišče, kar bo zahtevalo tudi prestavitev Krašovčeve kapelice. Weingerlova ulica bi lahko postala enosmerna v smeri proti domu, o čemer so razmišljali že pred leti.

Ob skorajšnji gradnji doma starostnikov je enega od svetnikov tudi zanimalo, kaj v okviru občinskega prostorskega načrta v prihodnje predvidevajo v okolici doma. Župan odgovarja, da bodo v okolici doma, ki bo stal na okoli devet tisoč kvadratnih metrih zemljišča in so ga umestili v prostor že pred osmimi leti, ostala kmetijska zemljišča. Dolgoročno pa bi kazalo razmišljati o varovanih stanovanjih.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 59 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

6/12

nedelja

8/15

ponedeljek

3/6

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?