Na Kranjski cesti so jeseni zgradili krožišče, katerega severni krak bo vodil v smeri doma upokojencev (južni pa v poslovno cono). / Foto: Gorazd Kavčič

Povezava k domu z zahoda

Po dobri novici, da je potrjena koncesija za gradnjo doma starostnikov v Šenčurju, zdaj okoliške prebivalce zanima predvsem, kako bo to vplivalo na prihodnjo prometno ureditev.

Šenčur – Pred kratkim so se v Šenčurju razveselili novice, da je država podelila koncesijo za dom starejših v Šenčurju. Investitor je podjetje Comett, občina pa mora pred začetkom gradnje sprejeti občinski podrobni prostorski načrt, je svetnikom na seji občinskega sveta povedal župan Ciril Kozjek. Z izdelovalcem načrta so nenehno v stiku, morda bodo dokument za prvo branje lahko pripravili že do aprila. Dogovarjajo se o projektni dokumentaciji, prav tako mora investitor zaprositi za gradbeno dovoljenje. Tega namreč še nimajo, v vlogi za koncesijo jih je to prikrajšalo za nekaj točk. Sicer so jih zbrali 83, kar jih je uvrstilo na sedmo mesto med pridobljenimi enajstimi koncesijami. Da je bila pot do potrjene koncesije veliko delo, je poudaril Aleš Puhar z občinske uprave, ko je poročal o tekočih aktivnostih občine in se ob tej priložnosti zahvalil vsem, ki so pri pripravi sodelovali. Časa za dograditev pa ni veliko, do konca prihodnjega leta mora dom stati, je še povedal župan in poročal tudi o korakih, ki jih morajo še storiti. Zemljišča, ki so jih kupili za dom, so do treh četrtin že poplačana, preostalo bo po opravljeni komasaciji. Pospešeno pa se ukvarjajo tudi s pridobivanjem zemljišč za cestno infrastrukturo. In ravno prihodnja prometna ureditev najbolj zanima okoliško prebivalstvo.

To predvsem skrbi prebivalce prihodnjemu domu najbližje Weingerlove ulice, kjer se bojijo, da bi ves promet proti domu potekal mimo njihovih hiš, so na seji poudarjali nekateri občinski svetniki. Slišati je celo predloge, da bi to ulico zaprli za javni promet, vendar temu občinsko vodstvo ni naklonjeno, češ da občinske ceste ne morejo kar zagraditi s stebrički. Pred kratkim so prebivalcem te in še dveh ulic v Šenčurju dali v izpolnjevanje anketo, da bi izvedeli njihovo mnenje. Ko dobijo rezultate, se bodo s prebivalci dogovorili o sprejemljivi rešitvi, je povedal podžupan Aleš Perič Močnik. Aleš Puhar pa je pojasnil, da bo glavni prometni tok k domu starostnikov pritekal z zahodne strani. Že zdaj je na obnovljeni Kranjski cesti zgrajeno krožišče s severnim krakom, ki vodi proti domu, prometno ureditev na tem delu bodo še nadaljevali, na lokaciji doma pa bo manjše krožišče, kar bo zahtevalo tudi prestavitev Krašovčeve kapelice. Weingerlova ulica bi lahko postala enosmerna v smeri proti domu, o čemer so razmišljali že pred leti.

Ob skorajšnji gradnji doma starostnikov je enega od svetnikov tudi zanimalo, kaj v okviru občinskega prostorskega načrta v prihodnje predvidevajo v okolici doma. Župan odgovarja, da bodo v okolici doma, ki bo stal na okoli devet tisoč kvadratnih metrih zemljišča in so ga umestili v prostor že pred osmimi leti, ostala kmetijska zemljišča. Dolgoročno pa bi kazalo razmišljati o varovanih stanovanjih.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

zmerno oblačno
vlažnost: 70 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

0/12

sobota

4/10

nedelja

5/10

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 17. april 2021

O literaturi med letoma 1980 in 1990

RAZSTAVE / Škofja Loka, 19. april 2021

Mladi ustvarjalci razstavljajo svoje izdelke

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

RAZSTAVE / Tržič, 5. maj 2021

Veder polet v veliki svet – že 120 let

 

 
 

 

 
 
 

Jeseniški župan razrešil podžupana / 12:16, 16. april

Tist k bo dal pobudo in izpeljal projekt za sežig teh smeti z moderno sežigalnico se še ni rodil al kako?
Ni interesa ne na levi ne na desni strani, že vedo zakaj..

Vrhunec, a brez navijačev / 12:11, 16. april

Ajde PLAVŽARJI, u soboto za finale strest makaronarje !!

Boj za slovenski finale / 08:08, 16. april

V SOBOTO ODPRETI TRIBUNO V PODMEŽAKLI !!!
Obljubimo, da bomo pili samo vodo in jedli prleške sendviče!

Šef policije sprejel rešitelje / 18:50, 14. april

Iskrene čestitke in globoko spoštovanje.
Hvaležnosti pa ni mogoče ubesediiti. HVALA ker ste. <3

Vrtičke pri Tušu odstranili / 18:15, 14. april

Edino pravilno, ker tist ni blo za nkamor res

Vrtičke pri Tušu odstranili / 16:24, 14. april

Pravilno, nej se zadeva uredi drugače, tole ob glavni cesti res ciganarija...

Center bo zaživel konec leta / 23:22, 13. april

Upajmo, da bo streha tesnila bolje kot na Radovljiški knjižnici. Energetsko bo sigurno bolj učinkovita. Lep projekt.