Novo vozilo PGD Kamnik je namenjeno posredovanjem pri nesrečah z nevarnimi snovmi in množičnih nesrečah.

Kamniški gasilci imajo novo vozilo

Prostovoljno gasilsko društvo Kamnik je bogatejše za novo orodno vozilo za posredovanje pri nesrečah z nevarnimi snovmi in množičnih nesrečah.

Kamnik – Novo gasilsko vozilo je zgrajeno na podvozju Mercedes-Benz Atego 1530 4 x 4 in je poleg primarne namembnosti posebej prilagojeno za posredovanje pri množičnih nesrečah. »Tovrstnega vozila v našem društvu in nobenem drugem gasilskem društvu v občini do sedaj še nismo imeli, v našem društvu smo potrebe zadovoljevali tako, da smo kombinirali z drugimi vozili, ki jih bomo zdaj končno lahko razbremenili. Novo vozilo je namenjeno posredovanju pri nesrečah z nevarnimi snovmi, množičnih nesrečah in za primere kemičnih nesreč, saj z njim na terenu denimo lahko opravimo tudi dekontaminacijo. V vozilu je prostor tudi za šotore, ogrevalno opremo, postelje, stole in drugo opremo, ki jo potrebujemo ob tovrstnih nesrečah,« nam je novo pridobitev predstavil predsednik PGD Kamnik Jože Oblak in dodal, da je vozilo skupaj z vso opremo vredno približno 380 tisoč evrov. Kupili so ga ob pomoči Občine Kamnik, Uprave RS za zaščito in reševanje in Civilne zaščite ter tudi z denarjem, ki jim ga s plačilom namenskih položnic vsako leto namenijo občani Kamnika.

Gasilske veselice, na kateri bi se prihoda novega vozila lahko razveselili skupaj z občani, zaradi epidemije tokrat ni bilo, je pa Jože Oblak vozilo primerno krstil skupaj z županom Matejem Slaparjem, občanom pa ga bodo predstavili, ko bodo razmere to dovoljevale.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 59 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

6/12

nedelja

8/15

ponedeljek

3/6

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?