Brezplačno parkiranje za gorske reševalce

Na Prtovču, kjer je izhodiščna točka za Ratitovec, bo brezplačno parkiranje dovoljeno za tri vozila Gorske reševalne službe Škofja Loka in njenim članom iz občine Železniki, njihovim kolegom iz drugih občin pa ne.

Železniki – Občina Železniki je lanskega oktobra na Prtovču, kjer je priljubljena izhodiščna točka za Ratitovec, začela zaračunavati parkirnino, da bi uredili problematiko neurejenega parkiranja na tem območju. Gorska reševalna služba (GRS) Škofja Loka je na občino naslovila prošnjo, da bi reševalcem omogočili brezplačno parkiranje, pri čemer so navedli vseh 29 aktivnih članov, a jim občinski svet ni ugodil v celoti. Svetniki so na zadnji seji sklenili, da bo brezplačno parkiranje dovoljeno za tri društvena vozila GRS Škofja Loka in gorske reševalce iz občine Železniki, teh naj bi bilo šest.

Prošnjo gorskih reševalcev je že pred tem obravnaval občinski odbor za komunalno dejavnost in varstvo okolja, kjer je načelnik GRS Škofja Loka Pavle Podobnik razložil, da se na Ratitovcu zgodi veliko nesreč. Po njegovih besedah je pomembno tudi preventivno delo reševalcev na območju Ratitovca – več kot jih je tam, boljše so možnosti za hitrejše ukrepanje v primeru nesreče, zato ne želijo, da bi njihovi reševalci zaradi plačljive parkirnine raje šli kam drugam.

Po razpravi je odbor oblikoval predlog sklepa za občinski svet, in sicer da brezplačno parkiranje na Prtovču omogočijo za tri vozila GRS Škofja Loka, občinski svetniki pa so kasneje odločili, da brezplačno parkiranje razširijo še na gorske reševalce iz občine Železniki. S tem so ubrali srednjo pot, saj so imeli precej različna stališča: od tega, da dva evra parkirnine ne bi smel biti vzrok, da reševalci ne bi hodili na Ratitovec na rekreacijo, do tega, da bi morali oprostiti plačila vse reševalce, saj da v gorah opravijo ogromno prostovoljnih ur in da v prostem času na Ratitovcu nabirajo kondicijo, ki jo potrebujejo za intervencije.

Svetniki so na predlog odbora sklenili še, da lastnici ene od hiš na Prtovču, ki v zimskih mesecih zaradi vremenskih razmer ne more parkirati pred hišo, omogočijo brezplačno parkiranje na parkiriščih ob cerkvi.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

delno oblačno
vlažnost: 37 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-2/15

sobota

6/10

nedelja

8/12

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Kranj, 10. april 2021

Srečanje Medobčinskega društva invalidov Kranj

PRIREDITVE / Gorenjska, 10. april 2021

O literaturi med letoma 1970 in 1980

OBVESTILA / Kranj, 10. april 2021

Srečanje Medobčinskega društva invalidov Kranj

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?