Brezplačno parkiranje za gorske reševalce

Na Prtovču, kjer je izhodiščna točka za Ratitovec, bo brezplačno parkiranje dovoljeno za tri vozila Gorske reševalne službe Škofja Loka in njenim članom iz občine Železniki, njihovim kolegom iz drugih občin pa ne.

Železniki – Občina Železniki je lanskega oktobra na Prtovču, kjer je priljubljena izhodiščna točka za Ratitovec, začela zaračunavati parkirnino, da bi uredili problematiko neurejenega parkiranja na tem območju. Gorska reševalna služba (GRS) Škofja Loka je na občino naslovila prošnjo, da bi reševalcem omogočili brezplačno parkiranje, pri čemer so navedli vseh 29 aktivnih članov, a jim občinski svet ni ugodil v celoti. Svetniki so na zadnji seji sklenili, da bo brezplačno parkiranje dovoljeno za tri društvena vozila GRS Škofja Loka in gorske reševalce iz občine Železniki, teh naj bi bilo šest.

Prošnjo gorskih reševalcev je že pred tem obravnaval občinski odbor za komunalno dejavnost in varstvo okolja, kjer je načelnik GRS Škofja Loka Pavle Podobnik razložil, da se na Ratitovcu zgodi veliko nesreč. Po njegovih besedah je pomembno tudi preventivno delo reševalcev na območju Ratitovca – več kot jih je tam, boljše so možnosti za hitrejše ukrepanje v primeru nesreče, zato ne želijo, da bi njihovi reševalci zaradi plačljive parkirnine raje šli kam drugam.

Po razpravi je odbor oblikoval predlog sklepa za občinski svet, in sicer da brezplačno parkiranje na Prtovču omogočijo za tri vozila GRS Škofja Loka, občinski svetniki pa so kasneje odločili, da brezplačno parkiranje razširijo še na gorske reševalce iz občine Železniki. S tem so ubrali srednjo pot, saj so imeli precej različna stališča: od tega, da dva evra parkirnine ne bi smel biti vzrok, da reševalci ne bi hodili na Ratitovec na rekreacijo, do tega, da bi morali oprostiti plačila vse reševalce, saj da v gorah opravijo ogromno prostovoljnih ur in da v prostem času na Ratitovcu nabirajo kondicijo, ki jo potrebujejo za intervencije.

Svetniki so na predlog odbora sklenili še, da lastnici ene od hiš na Prtovču, ki v zimskih mesecih zaradi vremenskih razmer ne more parkirati pred hišo, omogočijo brezplačno parkiranje na parkiriščih ob cerkvi.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

pretežno oblačno
vlažnost: 34 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

0/11

sreda

-1/10

četrtek

-2/12

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Tržič, 14. april 2021

Mreža za starejše

DELAVNICE / Tržič, 14. april 2021

Zgodovinski pregled obuvanja na Gorenjskem

RAZSTAVE / Škofja Loka, 19. april 2021

Mladi ustvarjalci razstavljajo svoje izdelke

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Center bo zaživel konec leta / 23:22, 13. april

Upajmo, da bo streha tesnila bolje kot na Radovljiški knjižnici. Energetsko bo sigurno bolj učinkovita. Lep projekt.

Še letos novi trgovski center / 09:19, 13. april

Trgovine so mi zelo všeč. ??????

Koncesija za dom izgubljena / 04:08, 13. april

Kje so udobne klopce? Kje so koši za smeti? /aja, strošek /Zakaj ne smemo klepetat na vaši (naši) spletni strani? Zakaj se čaka na eno ...

Koncesija za dom izgubljena / 03:42, 13. april

DA VAS NI SRAM!! PA KAJ SI SAMO JAJCA PRASKATE?? ŽUPAN BLENTAVI IN KOMPANIJA?? Banda cerkvenjaška nesposobna! Za en spomenik (kot kap...

Leta skupnega življenja / 03:15, 13. april

Vse čestitke.

Muke z vodo / 21:49, 11. april

Upam, da je ta novica zapoznela prvoaprilska šala.

Muke z vodo / 17:14, 11. april

Karavanke pa polne vode ja..presežena dovoljena vrednost sulfatov? Verjetno res, a ko bo gradnja zaključena bi se to dalo nekako urediti.. V...