Dijaki so najprej prisluhnili predavanju tekaškega trenerja Urbana Praprotnika, nato pa z njim opravili še zvočno voden trening na prostem. / Foto: arhiv šole

Dijake spodbudili h gibanju

Na Strokovni tehniški gimnaziji Šolskega centra Kranj so pred počitnicami izvedli športno-motivacijski projekt Strokovna gimnazija teče.

Kranj – »Pri pouku na daljavo je dan zelo podoben dnevu, in ker to traja že zelo dolgo, predolgo, je nekaj spodbudnega, motivacijskega, nekaj malce drugačnega zelo dobrodošlo,« je poudarila športna pedagoginja in vodja dogodka Strokovna gimnazija teče Simona Kert. Na njeno pobudo so tako pretekli petek izpeljali športno motivacijski projekt, s katerim so po besedah ravnateljice Strokovne tehniške gimnazije Lidije Goljat Prelogar želeli dijake spodbuditi h gibanju, jim približati tek in naravo ter jih na ta način razvedriti in jim polepšati prehod v počitnice.

Dijaki so tako namesto pouka v petek najprej prisluhnili predavanju tekaškega trenerja Urbana Praprotnika – predavatelja in pisca številnih člankov o pomenu gibanja in zdravja. Nato pa so s pomočjo aplikacije, ki so si jo naložili na svoje telefone, lahko sodelovali še pri zvočno vodenem tekaškem treningu na svežem zraku. »Kot smo lahko slišali na predavanju Urbana Praprotnika, je lenoba sicer nekaj naravnega, saj na ta način varčujemo z energijo. Ampak tega je v teh časih čisto preveč,« je dejala Lidija Goljat Prelogar in dodala, da jih je Praprotnik s svojimi besedami in prikazom različnih oblik gibanja uspel izjemno motivirati, tako da se je večina dijakov pridružila tudi individualno vodenemu treningu na prostem, ki je sledil predavanju. V šoli se namreč zavedajo, da je gibanje v tem »koronskem času« zelo pomembno, zato upajo, da je dogodek dijake navdušil in spodbudil k aktivnosti tudi v prostem času. »Morda že med počitnicami, kajti napovedano je lepo vreme,« je pristavila Lidija Goljat Prelogar.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

6/12

nedelja

9/12

ponedeljek

3/5

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Muke z vodo / 17:14, 11. april

Karavanke pa polne vode ja..presežena dovoljena vrednost sulfatov? Verjetno res, a ko bo gradnja zaključena bi se to dalo nekako urediti.. V...

Še letos novi trgovski center / 15:36, 11. april

Najbolj smešne so zahteve občine po zelenih površinah in zeleni strehi; sosednje stavbe so dolgočasne industrijske hale in parkirišča, kjer ...

Še letos novi trgovski center / 10:54, 11. april

Bolje bi bilo, če bi zgradili kako novo tovarno, ki bi prinašala dodano vrednost. Trgovin je že zdaj preveč.

Še letos novi trgovski center / 10:22, 11. april

To rabmo ja, vsaka vas svoj trgovski center..

Kudić meni, da je bil oškodovan / 10:21, 11. april

Jao, mutibarić ...

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!