Ema Klinec / Foto: Gorazd Kavčič

Ema Klinec svetovna prvakinja

Slovenija ima na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju že po prvem dnevu dve medalji. Po bronu smučarske tekačice Anamarije Lampič je naslov svetovne prvakinje osvojila smučarska skakalka Ema Klinec.

Kranj – Kakšen dan za slovenske nordijske športnike! Najprej bron Anamarije Lampič v sprintu v klasični tehniki, nato pa še naslov svetovne prvakinje Eme Klinec. Skakalka iz Poljan ga je osvojila na srednji skakalnici. Po prvi seriji je bila druga, v finalu pa skočila na vrh – prvič v karieri na posamični tekmi. »Noro. Ne morem verjeti. Hvala vsem, ki so verjeli vame. Naredila sem najboljše in to je rezultat,« je bila njena prva izjava po tekmi, po kateri je že dobila tudi zlato snežinko. Izjemno vesel je bil tudi glavni trener Zoran Zupančič, ki prihaja iz Žirov. »Ne da se opisati občutkov. Priletijo čustva, spomini, preteklo delo … Lahko rečem, da je to potrditev tega. Z nastopi sem zadovoljen. Kapo dol Emi Klinec. Letos je imela veliko smole, a trden cilj in ji je uspelo. To je prva medalja na svetovnih prvenstvih v ženskih skokih za Slovenijo. Odločno gremo lahko naprej v ekipno tekmo,« je povedal za slovensko nacionalno televizijo. Veselje je bilo v celotni ekipi. »Ema si je to vedno želela in zelo sem vesela zanjo. Vzeli smo glavno medaljo, in če bo šlo tako dalje, bomo ostali vsi brez solz,« so bile besede Nike Križnar, ki je osvojila peto mesto.

Jutri skakalke čaka nova priložnost za medaljo: ekipna tekma.

Oddajte svoj komentar

Kranj °


vlažnost: %
veter: -

9/12

ponedeljek

3/5

torek

1/11

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Muke z vodo / 21:49, 11. april

Upam, da je ta novica zapoznela prvoaprilska šala.

Muke z vodo / 17:14, 11. april

Karavanke pa polne vode ja..presežena dovoljena vrednost sulfatov? Verjetno res, a ko bo gradnja zaključena bi se to dalo nekako urediti.. V...

Še letos novi trgovski center / 15:36, 11. april

Najbolj smešne so zahteve občine po zelenih površinah in zeleni strehi; sosednje stavbe so dolgočasne industrijske hale in parkirišča, kjer ...

Še letos novi trgovski center / 10:54, 11. april

Bolje bi bilo, če bi zgradili kako novo tovarno, ki bi prinašala dodano vrednost. Trgovin je že zdaj preveč.

Še letos novi trgovski center / 10:22, 11. april

To rabmo ja, vsaka vas svoj trgovski center..

Kudić meni, da je bil oškodovan / 10:21, 11. april

Jao, mutibarić ...

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !