Benjamin Burgar (glavni vokal, akustična kitara), Aleš Gerkman (bas kitara, spremljevalni vokal), Klemen Jelenc (bobni, tolkala), Matej Naglič (električna kitara, spremljevalni vokal) in Tilen Stenovec (električna kitara, spremljevalni vokal) so člani zasedbe Posebni gostje. / Foto: Tjaša Eledhwen

Njihov posebni gost je publika

Pravijo, da na prvi pogled kot osebe in glasbeniki sploh ne sodijo skupaj. A kljub temu jih povezuje velika želja po ustvarjanju kakovostne glasbe. Benjamin Burgar, Aleš Gerkman, Klemen Jelenc, Matej Naglič in Tilen Stenovec so člani zasedbe Posebni gostje.

Vsak član razmišlja po svoje, posluša drugačno glasbo, ima drugačne poglede na svet, je enostavno drugačen in ravno zaradi te raznolikosti, pravijo Posebni gostje, se tako dobro ujamejo. Stkali so pristne odnose, polne humorja, ki se najbolje odražajo v njihovi glasbi. »Energija med nami je taka kot naša glasba, nekaj posebnega je in jo je težko opisati le z besedami. Je iskrena in nič kaj dosti zadržana. Ta energija se čuti tudi pri igranju priredb. Smo zelo sproščeni in preprostosti,« so dejali sogovorniki. Označijo se kot indie pop-rok skupina. »Naša raznolikost poskrbi za unikaten spoj idej, ki ustvari zanimivo in posebno celoto. Dejali so nam že, da imamo svoj prepoznavni zvok, in to nam veliko pomeni, saj tako dobimo potrditev, da smo posebni,« so povedali. Njihovo posebnost in hkrati poslanstvo odraža tudi ime Posebni gostje. »Namesto rivalstva med glasbeniki želimo z njimi sodelovati, se med seboj podpirati in pomagati. Bili smo že v stiku z glasbeniki, kot so Mi2 in Siddharta, ter sodelovali s Čedahuči in Fed Horses. Navado imamo, da na svoje koncerte povabimo različne goste, ki igrajo ali pojejo z nami. Vsakič pa je naš posebni gost nedvomno tudi publika,« so nam zaupali.

Izdali so že pet avtorskih skladb, pod katerimi so kot avtorji podpisani vsi. »Benjamin ima trenutno največ vloge pri pisanju besedil, zelo ustvarjalen je tudi Matej. Sicer pa naša glasba, ki je vedno prežeta s čustvi, nastaja na skupnih vajah. Inspiracija zanjo pogosto izhaja iz naših življenj ter izkušenj. Navdih črpamo iz dogodkov, ki so se nam zgodili, slik, neba, zvezd in ljubezni. Pa ne samo tiste ljubezni, ki jo čutimo drug do drugega, ampak tudi ljubezni do življenja, preizkušenj in sanj,« so pojasnili. Zadnja skladba, ki so jo izdali, nosi naslov Moč spomina in govori o tem, da so spomini tisti, ki oblikujejo človeka. Skladba je sicer stara že več kot eno leto in že marca lani so želeli posneti videospot zanjo, vendar so morali načrt zaradi fizičnih in finančnih omejitev zavreči oziroma zamakniti. Sporočajo, da ga bodo izdali v naslednjih tednih. »Skladba opisuje zasanjano razmišljanje človeka o norih stvareh, neumnostih, ki jih je doživel, in tudi tem, kaj vse ga še čaka v prihodnosti. Naš namen je, da poslušalce ob poslušanju spodbudimo k razmišljanju o njihovem življenju in spominih. Premalokrat se namreč zazremo vase in smo sami s svojimi mislimi,« so povedali in še zaupali, da je v času epidemije nastal njihov prvi uradni videospot, in sicer za pesem Ujeta.

Epidemija pa je tako kot drugim glasbenikom tudi njim vzela koncerte, ki so bili zanje ena izmed glavnih motivacij. »Pa ne zaradi prihodka, ampak zaradi energije, ki smo jo imeli med seboj in jo delili s publiko. Vsi zelo pogrešamo odre, publiko in to je tudi eno glavnih gonil, da skupina še naprej deluje. Na drugi strani nam je morda epidemija celo koristila, ker smo se nekoliko odpočili od glasbe, imeli smo čas za razmislek, za odkrivanje samih sebe,« so dejali in nadaljevali: »Vsekakor je bilo leto 2020 velika preizkušnja tudi za nas. Zaradi strogih ukrepov smo ostali brez dveh velikih nastopov na Castle festivalu in festivalu Škisova tržnica. Zadnji nastop v živo, ki je bil hkrati tudi virtualni nastop, smo imeli v Mariboru na natečaju Šourock, kjer smo prišli v finalni izbor.«

Posebni gostje stremijo k ustvarjanju kvalitetne glasbe, ob kateri bodo uživali oni sami in tisti, ki jo bodo poslušali. Obenem si želijo prepoznavnosti v slovenskem prostoru. Poigravajo se tudi z mislijo o izdaji albuma, ki bi združeval že izdane pesmi in tiste, ki jih še pripravljajo. V spomladanskih mesecih načrtujejo manjšo turnejo, ki bo nosila ime Ob jezeru. »Nastopati nameravamo ob slovenskih jezerih, saj želimo združiti vizualno in glasbeno lepoto. Kdaj in kje bomo igrali, bomo sporočili na socialnih omrežjih,« so pojasnili. Tujina za zdaj še ni njihov cilj, a si nekoč v prihodnosti želijo prodreti tudi izven meja Slovenije. »V prvi vrsti smo realni, zato se želimo najprej uveljaviti na slovenskem trgu in zagotovo drži, da zelo radi ustvarjamo novo glasbo v slovenskem jeziku,« so sklenili Posebni gostje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 59 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

6/12

nedelja

8/15

ponedeljek

3/6

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?