Tudi Jezersko za skupno upravo

Tudi na Jezerskem so odločali o odloku o skupni občinski upravi gorenjskih občin in mu odprli pot v nadaljnjo obravnavo.

Jezersko – Kot šesti po vrsti je tudi občinski svet na Jezerskem obravnaval predlog odloka o skupni občinski upravi, ki naj bi v prihodnje vključevala sedem občin osrednje Gorenjske. Martin Raspet iz Medobčinskega inšpektorata Kranj je predstavil odlok, po katerem bo več občin lahko združevalo do enajst skupnih nalog, za kar bodo deležni tudi državnega sofinanciranja do največ 55 odstotkov. Že zdaj za šest občin izvajajo skupne naloge medobčinskega inšpektorata in redarstva, vključena je tudi Občina Jezersko, skupna revizijska služba pa izvaja naloge za štiri občine, Jezerskega ni med njimi. Obstoječe naloge ostanejo tudi v novem odloku, postopoma pa se lahko naloge širijo, prav tako število občin, ki se bodo pripravljene pridružiti skupni upravi, da racionalizirajo stroške in izboljšajo svojo učinkovitost. Na Jezerskem so predlog v prvi obravnavi podprli, zanimalo pa jih je predvsem, kakšne so dosedanje izkušnje z inšpektoratom in redarstvom in katere potencialne skupne naloge so zanje zanimive. Kot je povedal župan Andrej Karničar, bo o slednjih še beseda z ostalimi občinami. Z dosedanjima nalogama pa so pretežno zadovoljni, po županovih besedah bi si po operativni plati želeli le več navzočnosti inšpektorjev in redarjev na Jezerskem. Ko so nedavno uvedli zimski prometni režim v Ravenski Kočni, kamor prihaja vse več rekreativcev na smučarski tek, so prišli z redarstva izvajat nadzor, po županovih besedah pa bi bili lahko pri ukrepih odločnejši.

Potem ko je že preddvorski občinski svet sprejel predlagane spremembe pravilnika za sprejem otrok v vrtec, so jih potrdili tudi na Jezerskem. Gre za tri spremembe, ena je uskladitev z zakonom o nalezljivih boleznih, ki kot pogoj za sprejem otrok v vrtec predpisuje tudi obvezno cepljenje proti nalezljivim boleznim. Druga se nanaša na strokovni izpit iz upravnega postopka za predstavnika vrtca v komisiji za vpis, tretja pa daje večje število točk za vključitev v vrtec otrokom, ki s starši živijo v eni od obeh občin ustanoviteljic.

Podrobneje so se tokrat svetniki lotili obravnave odloka o podlagah za odmero komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo v občini. Obstoječ občinski odlok je namreč treba uskladiti z novimi področnimi predpisi, glavne spremembe pa se nanašajo na ločitev podlage za odmero obstoječe in nove komunalne opreme, na določitev tega prispevka kot takso, in ne več kot plačilo povrnitve dela stroškov, podrobneje so opredeljene tudi oprostitve. Andrej Tepina iz občinske uprave je predstavil formulo za izračun in druge podrobnosti odloka, po katerem občina iz tega vira dobi približno 10 tisoč evrov letno (lani 12 tisoč evrov). Svetniki so odlok v prvi obravnavi sprejeli. Pritrdili pa so tudi letnemu programu športa, ki mu je iz proračuna namenjenih 15.800 evrov.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

zmerno oblačno
vlažnost: 70 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

0/12

sobota

4/10

nedelja

5/10

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 17. april 2021

O literaturi med letoma 1980 in 1990

RAZSTAVE / Škofja Loka, 19. april 2021

Mladi ustvarjalci razstavljajo svoje izdelke

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

RAZSTAVE / Tržič, 5. maj 2021

Veder polet v veliki svet – že 120 let

 

 
 

 

 
 
 

Jeseniški župan razrešil podžupana / 12:16, 16. april

Tist k bo dal pobudo in izpeljal projekt za sežig teh smeti z moderno sežigalnico se še ni rodil al kako?
Ni interesa ne na levi ne na desni strani, že vedo zakaj..

Vrhunec, a brez navijačev / 12:11, 16. april

Ajde PLAVŽARJI, u soboto za finale strest makaronarje !!

Boj za slovenski finale / 08:08, 16. april

V SOBOTO ODPRETI TRIBUNO V PODMEŽAKLI !!!
Obljubimo, da bomo pili samo vodo in jedli prleške sendviče!

Šef policije sprejel rešitelje / 18:50, 14. april

Iskrene čestitke in globoko spoštovanje.
Hvaležnosti pa ni mogoče ubesediiti. HVALA ker ste. <3

Vrtičke pri Tušu odstranili / 18:15, 14. april

Edino pravilno, ker tist ni blo za nkamor res

Vrtičke pri Tušu odstranili / 16:24, 14. april

Pravilno, nej se zadeva uredi drugače, tole ob glavni cesti res ciganarija...

Center bo zaživel konec leta / 23:22, 13. april

Upajmo, da bo streha tesnila bolje kot na Radovljiški knjižnici. Energetsko bo sigurno bolj učinkovita. Lep projekt.