Knjiga je napisana z malimi tiskanimi črkami, otroke pa bodo navdušile in pritegnile živobarvne ilustracije z zavihki.

Brezplačne knjige za šole

Nadeni si masko je naslov povsem nove knjige za otroke, ki je izšla letos. Namenjena je ozaveščanju predšolskih otrok in otrok prve triade o covidu-19, ki je predstavljen na njim razumljiv način. Založba Narava iz Kranja, ki je knjigo izdala, bo vsem gorenjskim osnovnim šolam po tri knjige podarila.

Kranj – Kako si otroci epidemijo novega koronavirusa predstavljajo v svojih malih glavicah, natančno ne ve nihče. Prav gotovo pa otroci o nastali situaciji razmišljajo vsak na svoj način in se, nekateri bolj, drugi manj, s tem obremenjujejo. Nova knjiga, natančneje kartonka, je zaradi pisanih barv in ilustracij privlačna že na prvi pogled. Je interaktivna, kar pomeni, da se v njeni notranjosti na vsaki strani skrivajo zavihki, pod katerimi so zapisane zanimive informacije o virusih. Že na naslovnici lahko deklici s potegom puščice na zvoniku nadenete ali odstranite zaščitno masko z obraza. Glavna junakinja v knjigi je deklica Mija, ki bi rada razumela vse o virusu: kako nam lahko povzroča toliko težav nekaj, česar sploh ne moremo videti, kako se prenaša med otroki, kako se pred njim lahko zaščitimo. Zgodba o Miji značilnosti virusa razloži na otrokom razumljiv način, mimogrede pa kaj novega izvemo tudi odrasli.

Ustanovitelj založbe Narava Peter Virnik je povedal, da so se za brezplačno dostavo treh knjig vsem osemintridesetim osnovnim šolam na Gorenjskem odločili zato, ker želijo otrokom skozi zgodbo med deklico in virusom približati okoliščine, ki so povzročile, da skoraj štiri mesece niso smeli v šolo, in da bodo otroci lažje sprejeli dejstvo, da so maske postale del našega vsakdanjika. Njegova želja je, da bi knjigo učenci v prvih razredih prebrali in se o njej pogovorili skupaj z učiteljicami oziroma vzgojiteljicami.

Če želite knjigo tudi vi kupiti in jo »predelati« skupaj s svojim otrokom, vam je na voljo s 50-odstotnim popustom, torej boste namesto redne cene 14,90 evra odšteli le 7,45 evra. Lahko jo naročite na Gorenjskem glasu po telefonu številka 04/201-42-41 vsak dan od 8. do 15. ure, ob sredah do 16. ure, ali po e-pošti na narocnine@ g-glas.si.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 59 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

6/12

nedelja

8/15

ponedeljek

3/6

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?