Takole so na temo pusta ustvarjali prvošolci na OŠ Železniki.

Pustne šeme v šoli

Pustnih povork in rajanj letos ni bilo, kljub temu pa so se otroci našemili v svoje najljubše junake in se v kostumu sprehodili po svojem kraju ali se pokazali vsaj svojim najbližjim.

Veselo je bilo v tem pustnem času tudi na Osnovni šoli Železniki, kjer so nam otroci prve triade z veseljem pokazali svoje likovne izdelke, ki so jih ustvarili na temo pusta, zaupali pa so nam tudi, katere so njihove najljubše pustne maske.

Tretješolka Lara Benedik se je letos odločila za preobleko policistke. »Našemila se bom, čeprav ne bo povorke,« je dejala in dodala, da bo običajno pustno rajanje letos zelo pogrešala. Se bo pa v pustnem kostumu odpravila tudi v šolo in k starim staršem. Sara Panjtar je pojasnila, da je njena najljubša pustna maska Kleopatra, ker se ji zdi to zelo lep kostum in ker ima rada kraljice, Kleopatra pa je bila egipčanska kraljica. V kaj se bo sama našemila, ni želela razkriti, verjetno da je kot pustne šeme ne bi takoj prepoznali. Njen sošolec Adrian Šteh je poudaril, da je pust njegov najljubši čas v letu, navdušen pa je nad masko parklja. Tjaša Primožič se najraje našemi Piko Nogavičko. »Če si Pika Nogavička, v šolo lahko prineseš igračko – opico.« Iza Šeliga se bo letos našemila v morsko deklico, čeprav sta ji všeč tudi preobleki princese in srnice, nam je zaupala. »Pustno rajanje bom pogrešala, ker imam zelo rada pustni čas. Kljub ukrepom se bom skušala zabavati. Po navadi sem hodila od hiše do hiše, letos bom obiskala sorodnike.« Tjaši Biček pa je najbolj všeč pustni kostum gusarja. »Tudi jaz rada potujem z ladjo in raziskujem, kot to delajo gusarji,« je pojasnila. Sama se bo sicer danes našemila v čarovnico. »Igrala se bom s prijatelji in morda koga začarala v žabo,« je navihano dodala. Katere so njihove najljubše pustne maske, nam je zaupalo tudi nekaj drugošolcev. Laura Jeram se bo za pusta spremenila v princesko, Ela Kosem pa v samoroga. Ema Šturm in Tajda Benedičič bosta pisani metuljčici, Ema Grgić pa je bolj navdušena nad masko čarovnice. Jakob Kejžar se bo od hiše do hiše sprehodil kot nindža, Gaber Bogataj pa kot robot.

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

pretežno jasno
vlažnost: 90 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-2/14

sobota

6/12

nedelja

7/15

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Kranj, 10. april 2021

Srečanje Medobčinskega društva invalidov Kranj

PRIREDITVE / Gorenjska, 10. april 2021

O literaturi med letoma 1970 in 1980

OBVESTILA / Kranj, 10. april 2021

Srečanje Medobčinskega društva invalidov Kranj

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?