Anton Habjan z glasbenimi gosti / Foto: KTV Medvode

Valentin v mehurčku

Operni pevec Anton Habjan je z glasbenimi gosti za splet posnel koncertni večer ljubezenskih pesmi z naslovom Valentin v mehurčku.

God svetega Valentina, ki ima po ljudskem izročilu »ključe od korenin«, velja za dan, ko se začne prebujati narava, že dolgo pa ga tudi pri nas prepoznavamo za dan zaljubljencev. S spletnim koncertom Valentin v mehurčku bo vaša srca z ljubezenskimi pesmimi letos pobožal tudi operni pevec Anton Habjan z glasbenimi gosti. V nedeljo, 14. februarja, ob 19.30 bo na kanalu Anton Habjan na Youtubu in na portalu KTV Medvode na sporedu koncertni posnetek ljubezenskih pesmi. V raznolikem programu bomo slišali slovenske popevke, italijanske kancone, dalmatinske pesmi, pa tudi evergreene v venčku najbolj znanih Paula Anke. Tudi dueti bodo, obljublja Anton, sicer baritonist v ljubljanski Operi, kjer je ansambel zaradi epidemije že nekaj časa v mirovanju.

»Sem človek, ki mora vedno nekaj ustvarjati, in petje je tisto, kar počnem najraje. Vseskozi sem imel željo, da bi obnovil repertoar pesmi, ki sem jih pel v raznih sestavih z različnimi glasbeniki. Tako smo pred časom pri meni doma v Apnu pod Krvavcem posneli glasbeni program popularnih pesmi,« je povedal Anton Habjan, že takrat z mislijo, da bo posnetek predvajal na spletu prav za valentinovo.

Projektu, v katerem je nastopil kot osrednji vokalist in zaigral tudi na trobento, so se pridružili odlični škofjeloški glasbeniki Nejc Jemc (harmonika), Jaka Strajnar (cajon) in Luka Vehar (električna kitara), Kranjčana Boštjan Križaj (akustična kitara) in Dževad Bečić (kontrabas, bas kitara), v goste pa je povabil pevsko kolegico iz ljubljanske Opere sopranistko Darjo Novak in kitarista Marka Mozetiča - Mozo. »Z Nejcem sva pripravila aranžmaje za skladbe, na snemanju pa smo jih potem še skupaj dodelali,« pojasni Habjan, za pripravo videoposnetka pa je na pomoč priskočila ekipa KTV Medvode, s katero že več let odlično sodeluje. Za zvočno podobo je poskrbel tonski mojster Rado Černe, še eden iz njegove uigrane ekipe sodelavcev. Medvoški televizijci so posnetek v predvajanje ponudili tudi drugim lokalnim televizijam in odziv je bil zelo dober. Kot rečeno, bo posnetek premierno predvajan v nedeljo, za zamudnike pa bo seveda dostopen tudi kasneje na kanalu Anton Habjan na Youtubu.

Kot je še povedal Habjan, se že veseli, da bodo spet začeli delati v Operi, v načrtu pa ima tudi še kakšen tovrsten projekt. In kdove kdaj tudi podoben veliki koncert, kot je bil tisti pred leti v Železnikih.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

pretežno jasno
vlažnost: 85 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-2/14

sobota

6/12

nedelja

7/15

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Kranj, 10. april 2021

Srečanje Medobčinskega društva invalidov Kranj

PRIREDITVE / Gorenjska, 10. april 2021

O literaturi med letoma 1970 in 1980

OBVESTILA / Kranj, 10. april 2021

Srečanje Medobčinskega društva invalidov Kranj

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?