Spletni kulturni dan

V Kranju kulturni dan na spletu, vanj se aktivno vključujejo osnovnošolci.

Kranj – Zavod Carnica v sodelovanju s petimi kranjskimi osnovnimi šolami in kranjskimi javnimi kulturnimi institucijami – Gorenjskim muzejem, Prešernovim gledališčem in Mestno knjižnico – pripravlja kulturni program za osnovnošolce zadnje triade. Projekt spodbuja njihovo aktivno spoznavanje poklicev v kulturi in kranjske kulturne dediščine. Učenci postanejo ustvarjalci multimedijskih vsebin (video in podkast), s katerimi njihovi sošolci in učenci nižjih razredov pridobivajo znanje o kulturi v Kranju na način, ki je otrokom in mladostnikom danes bližji.

Kra kra videi in podkasti o kranjski kulturi je pilotni projekt, ki bo na spletu oživel ob slovenskem kulturnem prazniku 8. februarja. »Na Prešernov dan se prilagajamo novi realnosti in spodbujamo mlade, da tudi v tem času kljub omejitvam aktivno ustvarjajo,« razloži koordinatorka projekta Neža Mlakar iz Layerjeve hiše. Vsebinska in tehnična gradiva želijo v prihodnosti razvijati naprej in vključiti v projekt nove izdelke učencev. Cilj je, da bi spletna platforma dolgoročno postala sodobni pripomoček pri izobraževanju o kulturi.

Projekt, ki ga podpira Mestna občina Kranj, krepi sodelovanje javnih in zasebnih zavodov na področju kulture in izobraževanja, vanj pa se z mednarodnim projektom O-City vključuje tudi BSC, Regionalna razvojna agencija Gorenjske. Ta je projekt podprla s podporo razvoja tehničnih gradiv o učenju izdelave multimedije za učitelje.

V projektu O-City, ki kulturno dediščino evropskih mest predstavlja digitalno, sodeluje trinajst partnerjev iz šestih držav. Partnerski sestanek projekta, ki je bil sicer načrtovan v Kranju, bo potekal virtualno med 2. in 4. februarjem. Kranjski partnerji bodo na njem predstavili dobro prakso sodelovanja med izobraževalnimi in kulturnimi institucijami v Kranju, v sodelovanju s Kariernim centrom Univerze v Ljubljani pa bodo mednarodni partnerji spoznali razvoj digitalnih kompetenc v slovenskem izobraževanju in se podali na virtualni sprehod po Ljubljani.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 58 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-2/15

sobota

6/12

nedelja

8/15

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Kranj, 10. april 2021

Srečanje Medobčinskega društva invalidov Kranj

PRIREDITVE / Gorenjska, 10. april 2021

O literaturi med letoma 1970 in 1980

OBVESTILA / Kranj, 10. april 2021

Srečanje Medobčinskega društva invalidov Kranj

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?