Lani so počitnice v okviru programa Pomežik soncu omogočili skoraj sedem tisoč otrokom. / Foto: arhiv ZPMS

Pričarajo nasmehe

V Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) se v februarju znova začenja program Pomežik soncu, s katerim vsako leto poskrbijo za brezskrbne počitnice številnih otrok.

Vsak otrok si zasluži brezskrbne počitnice, so prepričani v ZPMS, kjer so zato znova združili moči z OMV Slovenija, da bi izpeljali humanitarni program Pomežik soncu. Verjamejo, da bodo ob pomoči standup komika Tina Vodopivca in igralca Nika Škrleca kot ambasadorjev projekta tudi letos pričarali nasmeh na obraz številnih otrok, ki bodo prvič izkusili morske počitnice.

»Letošnje poletne počitnice bodo za otroke in mladostnike verjetno največje darilo,« meni generalna sekretarka ZPMS Breda Krašna, ki verjame, da bodo otrokom tudi letos poleti lahko omogočili varno letovanje. »Lani nam je uspelo, kljub situaciji, v kateri smo se znašli, na počitnicah nasmejati 6902 otroka.« V minulem letu, ki je številne družine postavilo pred težko preizkušnjo, so tako po njenem prepričanju Slovenci znova dokazali, da smo pripravljeni pomagati drug drugemu in pripomoči k temu, da so mnogi otroci prvič v živo videli morje. Z enakim ciljem se humanitarnega programa Pomežik soncu lotevajo tudi letos. Partner pri tem programu je znova OMV Slovenija. Članom svojega kluba zvestobe bodo do konca februarja omogočili donacijo točk zvestobe, ki jih prejmejo ob vsakem nakupu na servisu, v dobrodelne namene. Del zbranih sredstev bodo namenili za počitnice otrok, ki si jih sicer ne bi mogli privoščiti, drugi del sredstev pa bo namenjen bonom za hrano.

V preteklih treh letih sodelovanja sta ZPMS in OMV Slovenija tako na brezskrbne poletne počitnice popeljala že več kot 15 avtobusov otrok. Verjamejo, da bodo tudi letos marsikateremu otroku omogočili, da vsaj za trenutek pozabi na vse skrbi in si ustvari nove lepe spomine.

Oddajte svoj komentar

Kranj °


vlažnost: %
veter: -

6/12

nedelja

8/15

ponedeljek

3/6

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?