Renata Lapanja in Andrea Pandolfo na nastopu v Škofji Loki / Foto: arhiv Renate Lapanja

Prešernov dan v Layerjevi hiši

V enem osrednjih kulturnih prizorišč v Kranju predstavljajo zanimiv program ob slovenskem kulturnem prazniku.

Kranj – V času, ko je kulturno dogajanje zaradi epidemije in zdravstvene situacije v državi omejeno z različnimi ukrepi, bodo v Layerjevih hiši vseeno poskrbeli za potrebno dozo kulture in umetnosti. Kot sporočajo, gre za Layerjev hibridni program ali program križanec med spletno in fizično prisotnostjo umetniškega udejstvovanja na kulturni dan.

Tako se bo v ponedeljek, 8. februarja, ob 12. uri na spletnih kanalih Layerjeve hiše odvil pogovor s pesnicama Layerjeve založbe Mirjam Dular in Andrejo Kosec, ob 20. uri pa se bosta z glasbeno-pripovedovalskim večerom za odrasle z naslovom Zgodbe o smrti in ljubezni predstavila Renata Lapanja (Bakalina) in Andrea Pandolfo. Za prenose v živo bodo v Layerjevi hiši poskrbeli na spletnih kanalih na Facebooku in Youtubu ter na svoji spletni strani.

Seveda pa so pripravili tudi program v fizičnem prostoru. V galerijskih prostorih odpirajo pet novih razstavnih projektov, galerije pa bodo na kulturni praznik odprte od 10. do 15. ure.

Kristina Rutar se v kiparskem delu Tik pred - predstavlja z izčiščenimi skulpturami, ki v svoji omejeni postavitvi hrepenijo po osvoboditvi. Helena Tahir v razstavi z naslovom Odtisi/vtisi/zapisi II spoznava nove možnosti znotraj že znanih procesov umetniške grafike in nadgrajuje svoje umetniške eksperimente na področju zvočne in prostorske instalacije. Tilyen Mucik predstavlja fotografski herbarij, ki ji s fotografiranjem rastlin omogoča beleženje in ohranjanje spominov ter občutij ob fascinaciji nad rastlinjem. Ulla Žibert razstavlja slikarsko serijo To ni/to je, kjer realistični moment kolažira z elementi poparta.

Prav tako začenjajo novo sezono na ulici, tokrat hibridnih razstav v javnem prostoru in na spletu, ki letos potekajo v sklopu bienala tekstilne umetnosti BIEN 2021. Kot prve bodo predstavili škofjeloške Kreativnice. Vabijo vas tudi v mestno jedro Kranja, kjer boste mimoidoči na uličnih plakatih lahko brali pesmi Impresije iz osame, ki smo jih prejeli na poziv med spomladanskim valom.

Vsled ukrepov ob covidu-19 sporočajo, da je število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost muzejev oziroma galerij končnim uporabnikom, omejeno na trideset kvadratnih metrov na posameznega uporabnika ali na enega uporabnika, če je poslovni prostor manjši od trideset kvadratnih metrov. V vseh prostorih je nujno vzdrževanje medosebne razdalje vsaj dveh metrov, zato vse obiskovalce pozivajo k upoštevanju navodil ekipe Layerjeve hiše in spoštovanju smeri ogleda. V notranjih galerijskih prostorih in zunaj (kjer ni možno zagotavljati medsebojne razdalje dveh metrov) je obvezna nošnja maske. V dneh po kulturnem prazniku se z željo po individualnem ogledu razstav zunaj odpiralnega časa lahko oglasite na info@layer.si, kjer se boste lahko dogovorili za ogled. Layerjev hibridni program, vreden veselega pričakovanja, je znan. Torej ...

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 58 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-2/15

sobota

6/12

nedelja

8/15

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Kranj, 10. april 2021

Srečanje Medobčinskega društva invalidov Kranj

PRIREDITVE / Gorenjska, 10. april 2021

O literaturi med letoma 1970 in 1980

OBVESTILA / Kranj, 10. april 2021

Srečanje Medobčinskega društva invalidov Kranj

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?