Gradnja vzhodne cevi predora Karavanke: sledijo terminskemu planu. / Foto: Gorazd Kavčič

Koronavirus tudi med delavci turškega izvajalca

Gradnja druge cevi predora Karavanke nemoteno poteka, doslej se je turški izvajalec Cengiz Insaat prebil že več kot tristo metrov globoko. So pa pred dnevi med turškimi delavci zaznali nekaj okužb s koronavirusom, izolirali so jih v samostojnem objektu znotraj naselja na Hrušici.

Hrušica – Do prejšnjega petka so delavci turškega izvajalca Cengiz Insaat izkopali dobrih 307 metrov druge cevi avtocestnega predora Karavanke. Eden največjih projektov v državi in največji v jeseniški občini tako kljub mrazu in epidemiji koronavirusa nemoteno poteka.

Kot so pojasnili na Darsu, izvajalec izkopna dela izvaja v skladu z načrti, doslej pa se v predoru niso srečali s kakšnimi večjimi nepredvidenimi težavami. Sledijo tudi terminskemu planu, izkopna dela so se začela avgusta lani, do preboja cevi z avstrijsko stranjo pa naj bi izvajalec imel dobra tri leta časa. Na slovenski strani je predorska cev dolga dobre tri kilometre in pol, na avstrijski strani pa 4400 metrov. Avstrijci so do sredine prejšnjega tedna napredovali že 3600 metrov globoko v Karavanke.

Spomnimo, izvajalca so na avstrijski strani v delo uvedli že septembra 2018, medtem ko se je na naši strani najprej zapletalo z razpisi, zatem pa je izbruhnil koronavirus. Tako je začetek del na naši strani sovpadel s prvim valom epidemije, izvajalec Cengiz Insaat je zato imel težave s pridobivanjem delovnih dovoljenj za delavce, njihovimi karantenami pa tudi z dovozom opreme in mehanizacije.

Ta čas na projektu na slovenski strani dela 98 delavcev, od tega je 83 turških. Ti bivajo v kontejnerskem naselju na Hrušici, kot so potrdili na Darsu, pa so pred kratkim med njimi zaznali nekaj okužb s koronavirusom.

»Izvajalec je okužene delavce izoliral v samostojnem objektu znotraj naselja za čas karantene. Po informacijah spremlja njihovo stanje. Vse preostale namerava večkrat na teden preverjati s testiranjem,« so povedali na Darsu in poudarili, da trenutne razmere narekujejo čim večjo izoliranost delavcev, ki imajo le najnujnejše stike izven naselja oziroma delovišča.

Gradnja vzhodne cevi predora bo predvidoma končana v letu 2025.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

jasno
vlažnost: 34 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-2/21

četrtek

-3/22

petek

1/11

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

OBVESTILA / Kranj, 26. februar 2021

Zbor članov prestavljen

PREDAVANJA / Gorenjska, 27. februar 2021

Bralni krožek z Nino Kosmač

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Severni Kranj želi na svoje / 08:21, 25. februar

Ne morem verjeti. Cela Slovenija je velika za eno manjše mesto, pa imamo 200+ občin. In ravno toliko županov, tajnic in fikusov. Sedaj bi pa...

Prikaz nasprotnih dejstev / 23:58, 23. februar

Zapleti z neurejenimi ulicami v in okoli Radovljice so posledica upravljanja le teh po sistemu 'na lepe oči'. Tudi hiše so se gradile tam, k...

Cepljenje proti koronavirusu pred MO Kranj / 18:45, 23. februar

budale kranske

Prikaz nasprotnih dejstev / 18:16, 23. februar

Sedaj je jasno, da občina hoče urediti lokalno cesto po zasebnem zemljišču. Predlagam, da se cesta zapre pri trgovini Mony. Tako dobimo slep...

Telemach vodilni ponudnik fiksnega interneta / 04:16, 21. februar

United Group vzpostavlja nov informativni portal N1 Slovenija. Izpostava CNN-a na Balkanu. Še en medij, kjer bodo imeli novinarji daljši spi...

Načrti z rezervatom Bobovek / 14:32, 20. februar

Bolj počasi. Bo nova županja v novi občini imela saj kaj za narediti, ne da bo dobila vse postlano.

Severni Kranj želi na svoje / 14:29, 20. februar

Mene zanima, ali je to potreba, ali si samo gospa želi dodati naziv županja?