Gradnja vzhodne cevi predora Karavanke: sledijo terminskemu planu. / Foto: Gorazd Kavčič

Koronavirus tudi med delavci turškega izvajalca

Gradnja druge cevi predora Karavanke nemoteno poteka, doslej se je turški izvajalec Cengiz Insaat prebil že več kot tristo metrov globoko. So pa pred dnevi med turškimi delavci zaznali nekaj okužb s koronavirusom, izolirali so jih v samostojnem objektu znotraj naselja na Hrušici.

Hrušica – Do prejšnjega petka so delavci turškega izvajalca Cengiz Insaat izkopali dobrih 307 metrov druge cevi avtocestnega predora Karavanke. Eden največjih projektov v državi in največji v jeseniški občini tako kljub mrazu in epidemiji koronavirusa nemoteno poteka.

Kot so pojasnili na Darsu, izvajalec izkopna dela izvaja v skladu z načrti, doslej pa se v predoru niso srečali s kakšnimi večjimi nepredvidenimi težavami. Sledijo tudi terminskemu planu, izkopna dela so se začela avgusta lani, do preboja cevi z avstrijsko stranjo pa naj bi izvajalec imel dobra tri leta časa. Na slovenski strani je predorska cev dolga dobre tri kilometre in pol, na avstrijski strani pa 4400 metrov. Avstrijci so do sredine prejšnjega tedna napredovali že 3600 metrov globoko v Karavanke.

Spomnimo, izvajalca so na avstrijski strani v delo uvedli že septembra 2018, medtem ko se je na naši strani najprej zapletalo z razpisi, zatem pa je izbruhnil koronavirus. Tako je začetek del na naši strani sovpadel s prvim valom epidemije, izvajalec Cengiz Insaat je zato imel težave s pridobivanjem delovnih dovoljenj za delavce, njihovimi karantenami pa tudi z dovozom opreme in mehanizacije.

Ta čas na projektu na slovenski strani dela 98 delavcev, od tega je 83 turških. Ti bivajo v kontejnerskem naselju na Hrušici, kot so potrdili na Darsu, pa so pred kratkim med njimi zaznali nekaj okužb s koronavirusom.

»Izvajalec je okužene delavce izoliral v samostojnem objektu znotraj naselja za čas karantene. Po informacijah spremlja njihovo stanje. Vse preostale namerava večkrat na teden preverjati s testiranjem,« so povedali na Darsu in poudarili, da trenutne razmere narekujejo čim večjo izoliranost delavcev, ki imajo le najnujnejše stike izven naselja oziroma delovišča.

Gradnja vzhodne cevi predora bo predvidoma končana v letu 2025.

Oddajte svoj komentar

Kranj -1°

pretežno jasno
vlažnost: 94 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!