Natečaj Plaktivat – Solidarnost

Že trinajsti razpis Plaktivat je hkrati dejanje družbene odgovornosti in priložnost tako za mlade oblikovalce kot oglaševalske agencije.

Ljubljana – TAM-TAM Inštitut razpisuje nov mednarodni natečaj za oblikovanje mestnega plakata. Plaktivat v svoji 13. izvedbi izpostavlja temo solidarnost. V času vse večjih konfliktov med različno mislečimi in živečimi, ki jih poglabljajo populizmi, radikalizmi, mediji in algoritmi vseh vrst, je definicija solidarnosti, kot smo jo razumeli, na preizkušnji. Če k temu dodamo še izjemno individualizirano družbo, ki posameznika in njegovo osebno svobodo vse večkrat postavlja pred interese skupnosti, je družbeni konsenz, na katerem temelji solidarnost, ogrožen.

Projekt Plaktivat tako ostaja zvest svojemu poslanstvu, saj tudi v 13. izdaji spodbuja k razmisleku o družbeni temi, ki potrebuje našo pozornost. Pomagajte poudariti problematiko skozi plakat, pozivajo organizatorji natečaja, na katerega se lahko prijavite do vključno 9. februarja, plakat z zmagovalno idejo pa bo objavljen na petsto plakatnih mestih po Sloveniji in prijavljen v tekmovalne dele festivalov Slovenski oglaševalski festival (SOF) in Bienale slovenskega oblikovanja Brumen. K sodelovanju vabljeni tako samostojni oblikovalci in oblikovalke, študenti in študentke, dijaki in dijakinje grafičnih smeri kot tudi oglaševalske agencije. Sodelovanje na natečaju je brezplačno. Več informacij o Plaktivatu in razpisnih pogojih je na voljo na uradni spletni strani tam-tam.si/slo/plaktivat.

Natečaji, ki so od leta 2017 odprti tudi za prijave iz tujine, so bili razpisani na teme nasilja nad ženskami, migracij, sovražnega govora, krize medijev, zdravja in zasvojenosti ... V prvem valu epidemije pa se je v okviru projekta odvil tudi javni poziv za oblikovanje na temo koronavirusa. Oglaševalska stoka je združila moči in prispelo je lepo število raznolikih del, ki se v javnem prostorju še vedno pojavljajo. V nastajanju pa je tudi zbirka vseh »koronskih« plakatov v obliki knjižne publikacije.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 58 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-2/15

sobota

6/12

nedelja

8/15

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Kranj, 10. april 2021

Srečanje Medobčinskega društva invalidov Kranj

PRIREDITVE / Gorenjska, 10. april 2021

O literaturi med letoma 1970 in 1980

OBVESTILA / Kranj, 10. april 2021

Srečanje Medobčinskega društva invalidov Kranj

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?