Predstavniki Hrvaške karitas med ogledom notranjosti bivalnega kontejnerja

Pomoč po potresu

Slovenska karitas je z doslej zbranimi 220 tisoč evri prispevala k nakupu več kot tridesetih bivalnih kontejnerjev za prizadete v potresu na Hrvaškem. Čebelarji so zbrali dobrih 23 tisoč evrov pomoči.

Kranj – Slovenska karitas je do predvčerajšnjim Hrvaški karitas nakazala 220 tisoč evrov, zbranih za pomoč po potresu na Hrvaškem. Ob veliki solidarnosti Slovencev je tako prispevala k nakupu več kot tridesetih novih bivalnih kontejnerjev v sklopu mednarodnega humanitarnega apela. Hrvaška karitas je namreč naročila sto bivalnih kontejnerjev za družine v okolici Petrinje, katerih domovi niso več varni za bivanje. Ta konec tedna bodo družinam pripeljali prvih šest kontejnerjev, ki so primerni za takojšnje bivanje, so sporočili s Slovenske karitas in dodali, da so na Hrvaški karitas zelo hvaležni Slovencem za veliko pomoč, ki prizadetim v potresu prinaša luč, toplino in upanje v teh težkih trenutkih.

K pomoči Hrvaški je pristopila tudi mednarodna mreža Karitas. Njene članice bodo tako kot Slovenska karitas prispevale k šestmesečnemu humanitarnemu apelu, vrednemu dobrih 881 tisoč evrov. Poleg zagotovitve stotih bivalnih kontejnerjev bodo pomagali tudi pri obnovi okoli stotih poškodovanih hiš, zaradi česar Slovenska karitas nadaljuje zbiranje finančne pomoči.

Čebelarska zveza Slovenije (ČZS) pa je v preteklih dneh uspešno izpeljala akcijo zbiranja pomoči za hrvaške čebelarje. Na račun Čebelarske zveze Hrvaške je predvčerajšnjim nakazala 23.488 evrov, ki so jih prispevali številni slovenski čebelarji, čebelarska društva in zveze, čebelarska podjetja in poslovni partnerji ČZS. Po podatkih ČZS je bilo v potresu prizadetih tudi več kot 350 čebelarjev, ki so utrpeli škodo tako pri čebelah kot na svojih hišah, dva pa sta umrla. Predsednik ČZS Boštjan Noč verjame, da bo njihova finančna pomoč vsaj deloma ublažila težko situacijo njihovih hrvaških kolegov. Poudaril je, da so se v preteklosti med slovenskimi in hrvaškimi čebelarji rodila številna prijateljstva in da ne poznajo državnih meja, saj jih povezuje čebela. Predsednik Čebelarske zveze Hrvaške Željko Vrbos je ob prejeti donaciji izrazil hvaležnost in dodal, da bo zagotovo pomagala mnogim čebelarjem, ki so ostali tudi brez strehe nad glavo, da nadaljujejo s čebelarstvom.

Oddajte svoj komentar

Kranj °


vlažnost: %
veter: -

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!